Vodná doprava

DCT Gdansk otvára zastúpenie pre Slovensko a Česko

DCT Gdansk (Deepwater Container Terminal /Hlbokovodný kontajnerový terminál) už niekoľko rokov buduje svoju pozíciu na českom a slovenskom trhu. Cez tento  terminál každý rok prejdú desaťtisíce kontajnerov s tovarom z Čiech a Slovenska alebo smerujúceho do týchto krajín. Umožňujú to priame vlakové spojenia s Českom, ktoré boli spustené v roku 2017. Za účelom posilnenia úrovne obsluhy sa v DCT Gdansk rozhodli, že je nevyhnutné mať v Českej republike svojho zástupcu, ktorý bude v úzkom kontakte s klientmi v Česku a na Slovensku.                                                                           

K tímu DCT Gdansk sa v preto roli Bussiness Development Manager v Česku a na Slovensku pripojila Adéla Kurečková. Vďaka bohatým skúsenostiam v námornej doprave, špedícii a colnej deklarácie, prináša Adéla hlbokú znalosť českého a slovenského trhu. Bude v kontakte s lokálnym odvetvím logistiky, ako aj s klientmi, aby mohli spoznať a využívať možnosti, ktoré im ponúka doprava cez terminál DCT Gdansk, uvádza sa v tlačovej správe terminálu.

Generálny riaditeľ DCT Gdansk, Cameron Thorpe,  vysvetlil: „Klienti z krajín bez prístupu k moru, sa pri výbere prístavu – vzdialeného od nich stovky kilometrov – riadia nákladmi na dopravu, ale potrebujú tiež záruku, že ich náklady budú v bezpečí a oni budú obslúžení na najvyššej úrovni. DCT Gdansk, vďaka svojej polohe a vďaka svojej rozsiahlej sieti zaoceánskych a intermodálnych liniek, je pre Česko a Slovensko dokonalou alternatívou voči tradičným prístavom, ktoré doteraz obsluhovali tieto dva štáty. Využívanie nášho terminálu tak klientom prináša pokles nákladov a nárast kvality.“

Hlbokovodný terminál Gdansk (FOTO: DCT Gdansk)

„To, že cez náš terminál prechádza čoraz väčšie množstvo českých a slovenských nákladov je pre nás dôkazom, že časť klientov už túto koncepciu využíva a sú obvykle spokojní. S pomocou Adéli budeme nielen posilňovať to, čo sa nám doteraz podarilo vybudovať, ale budeme tiež v odvetví logistiky rozširovať znalosť o tom, čo môžeme týmto trhom ponúknuť.“ hovorí Cameron Thorpe.

DCT Gdansk – Baltský Hub

Kontajnerový terminál DCT Gdansk spája Poľsko a ďalšie krajiny strednej a východnej Európy s najväčšími námornými obchodnými trasami medzi Európou a Áziou. DCT Gdansk je moderným kontajnerovým terminálom s rozvinutou infraštruktúrou, ktorý obsluhuje najväčšie kontajnerové lode na svete a zaručuje efektívny obrat tovaru. DCT Gdansk slúži nielen klientom v Poľsku; hlbokovodná lokalizácia bez navigačných ohraničení aj absencia morského prílivu mu zaručuje najefektívnejšiu obsluhu regiónu Baltského mora.

DCT Gdansk disponuje železničným terminálom, ktorého celková dĺžka koľají bude po ukončení práve prebiehajúcej výstavby viac ako päť kilometrov. DCT ponúka účinnú a výhodnú obsluhu trhov krajín bez prístupu k moru, akými sú Česko, Slovensko a Bielorusko, ako aj západných oblastí Ukrajiny. Využívanie DCT Gdansk zaručuje konkurenčné doby dodania na tieto trhy a sieť intermodálnych prepojení umožňuje zmenšovať uhlíkovú stopu v logistike.

V roku 2019 bola v DCT Gdansk vykonaná prekládka viac ako 2 miliónov TEU (20-stopových kontajnerov) z najväčších kontajnerových lodí. Vďaka prístaviskám s hĺbkou do 17 m a najväčším kontajnerovým žeriavom v Baltskom mori (s dosahom do výšky 26 kontajnerov na sebe), je DCT Gdansk jediným terminálom na Baltskom mori, ktorý bez ohraničení obsluhuje lode takýchto rozmerov. DCT Gdansk je súčasťou singapurskej skupiny PSA International so spolu akcionármi sú: Poľský fond rozvoja (PFR) a austrálsky investičný fond IFM Investors.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button