Rôzne

S cargo-partner rastú stromy až do neba

S cargo-partner rastú stromy až do neba. Medzinárodný poskytovateľ prepravných a logistických služieb potvrdzuje svoj záväzok chrániť životné prostredie a udržateľnosť prostredníctvom inovatívnych projektov, vrátane podpory iniciatív výsadby stromov. Cieľom tohto snaženia je znižovať uhlíkovú stopu spoločnosti a prispievať k celosvetovému úsiliu o zalesňovanie.

V súlade s našou komplexnou stratégiou v oblasti ESG, a ako stelesnenie našej základnej hodnoty „we take it personally“ zaviedla spoločnosť cargo-partner strategické opatrenia pre boj proti odlesňovaniu. Okrem výsadby tisícov stromov v takzvanom „cargo-partner lese“, spoločnosť vďaka digitalizácii a prepracovaniu rady obchodných procesov výrazne znížila spotrebu papiera. Napríklad pobočka cargo-partner v Južnej Kórei vykázala za posledné tri roky zníženie spotreby papiera o 50 %. Zatiaľ čo tím námornej prepravy v Maďarsku behom jediného roka znížil spotrebu papiera až o 80 %.

S cargo-partner rastú stromy až do neba

„Sme hrdí na to, aký dopad majú naše iniciatívy v oblasti výsadby stromov, kde vďaka tisíckam novo vysadených stromov prispievame ku zdravšej planéte. Náš cargo-partner les je symbolom trvalého záväzku k udržateľnosti a my sme aj naďalej odhodlaní hľadať nové spôsoby, ako znižovať našu uhlíkovú stopu,“ uviedol Stefan Krauter, zakladateľ a CEO spoločnosti cargo-partner.

Nový vyhľadávač pre ekologickejší svet

V roku 2021 spoločnosť predstavila dve iniciatívy, ktorých cieľom je urýchliť celosvetové úsilie o zalesňovanie. Prvá iniciatíva, spustená v januári 2021, zahŕňala prechod na platformu udržateľného vyhľadávača Ecosia. Táto jednoduchá, ale účinná zmena smeruje 80 % zisku z reklamy na podporu projektov výsadby stromov.

Spojenie starostlivosti o zákazníkov a udržateľnosti

V rovnakom roku spoločnosť cargo-partner zahájila komplexný online prieskum spokojnosti zákazníkov. V rámci motivovania zákazníkov k vyplneniu prieskumu sa spoločnosť zaviazala, že v spolupráci s platformou Ecologi, ktorá sa zaoberá ochranou klímy, vysadí jeden strom za každý vyplnený dotazník. Viac než 1 000 stromov sa tak rýchlo zabývalo „lese cargo-partner“.

Oslavy 40 výročia so zeleným nádychom

V septembri 2023 usporiadala spoločnosť cargo-partner v Rakúsku na počesť svojho 40. výročia oslavu pre klientov. Súčasťou akcie bola aj ruleta venovaná ochrane prírody. Výťažok z akcie umožnil v spolupráci so spoločnosťou Ecologi vysadiť viac než 2 400 stromov, čím sa ďalej rozrástol les cargo-partner.

Výsadba v botanickej záhrade v Sofii

V máji 2023 sa viac než 20 dobrovoľníkov z bulharského tímu cargo-partner zúčastnilo výsadby takmer 100 ovocných stromov a kríkov v sofijskej botanickej záhrade, jednej z najväčších na Balkáne. Úsilie tímu bolo jasnou ukážkou záväzku k starostlivosti o životné prostredie a zapojeniu komunity.

Čistejší vzduch pre lepšiu budúcnosť

V lese cargo-partner dnes rastie viac než 3 500 stromov. Vzhľadom k tomu, že každý strom pohltí v priemere najmenej 10 kg CO₂ ročne, to znamená, že les cargo-partner už pomohol odstrániť z ovzdušia 35 000 kg – respektíve 35 ton – CO₂. Vzhľadom k tomu, že cargo-partner pokračuje v inováciách a zastáva vedúce postavenie v odvetví logistiky, demonštrujú ich ekologické iniciatívy jasnú cestu k ekologickejšej a udržateľnejšej budúcnosti.

O spoločnosti cargo-partner

cargo-partner je súkromný poskytovateľ celej škály info-logistických služieb. Ponúka komplexné portfólio riešení v oblasti leteckej, námornej, cestnej prepravy a skladovania. So 40-ročnými odbornými znalosťami v oblasti informačných technológií a optimalizácie dodávateľského reťazca navrhuje spoločnosť služby šité na mieru pre širokú škálu priemyselných odvetví, aby vytvorila konkurenčné výhody pre svojich zákazníkov na celom svete. Spoločnosť cargo-partner bola založená v roku 1983. Za rok 2022 vygenerovala obrat vo výške 2,06 miliardy eur a v súčasnosti celosvetovo zamestnáva 4 000 ľudí.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS cargo-partner

Prečítajte si aj

Back to top button