Rôzne

Ford Trucks posilňuje v stavebníctve

Ford Trucks posilňuje v stavebníctve. Príchodom nového radu Ford Trucks F-LINE zvýrazní svoje postavenie na našom trhu importér Delta-Truck a je to aj príležitosť rozšíriť spoluprácu s viacerými výrobcami nadstavieb a prídavných zariadení.

Nové modely Ford Trucks radu F-LINE sú dostupné ako cestné nákladné vozidlá, vozidlá pre stavebníctvo a ťahače. Od februára 2024 ich možno objednať a v súčasnosti prichádzajú do predaja. Nový rad F-LINE prichádza s novým dizajnom, vylepšenou konektivitou a s celým radom moderných praktických riešení.

Široké využitie v stavebníctve, komunálnych službách aj pri výstavbe ciest

Stavebný rad F-LINE od Ford Trucks má v odvetví stavebníctva sľubný potenciál. Rad F-LINE je inšpirovaný víziou „Sharing the Load”, navrhnutý na základe analýzy dopytu trhu a zároveň požiadaviek zákazníkov. Globálny výrobca Ford Trucks chce radom F-LINE získať väčší podiel na trhu s ťažkými úžitkovými vozidlami. Táto séria upúta pozornosť svojimi technológiami pripojenia, pokročilými bezpečnostnými prvkami, ako aj komfortom a vonkajším dizajnom. Ide o inováciu bez kompromisov.

Konektivita – viac efektivity

Nový rad F-LINE je efektívnejší vďaka novým konektívnym technológiám. So systémom ConnecTruck, ktorý je v sérii F-LINE tiež v ponuke, sa môžu zákazníci kedykoľvek pripojiť k svojmu vozidlu prostredníctvom webového portálu, alebo zo svojich mobilných telefónov. Tento monitorovací systém umožňuje nielen sledovanie pozície vozidiel na mape, ale aj možnosť získať aktuálne údaje o vozidle alebo predchádzajúce záznamy o jeho používaní. Vďaka tejto technológii je možné tiež vzdialene diagnostikovať vozidlo alebo aktualizovať jeho softvér.

Stav vozidiel Ford Trucks je tak sledovaný v reálnom čase a vzdialene, čo umožňuje zvýšiť dobu prevádzky aj vďaka prediktívnym algoritmom diaľkovej diagnostiky, ktorá odhalí možnú poruchu ešte pred samotným odstavením vozidla z prevádzky. Ford Trucks, inšpirovaný sloganom značky „Rozdeľme si náklad“, navrhol sériu F-LINE na základe analýzy požiadaviek trhu a požiadaviek svojich zákazníkov s jasným zameraním na efektivitu, komfort a spoľahlivosť.

Ford Trucks posilňuje v stavebníctve

„Ako inovatívna značka, ktorá rieši potreby našich zákazníkov, sa zameriavame na naše I+D odborné znalosti pri uvádzaní technológií novej generácie na trh. S každým novým produktom, ktorý vyvíjame, je naším cieľom pomôcť našim zákazníkom spravovať ich obchod ziskovejším spôsobom, s pohodlím a bezpečnosťou, ktoré požadujú. Nový rad F-LINE je navrhnutý tak, aby znižoval prevádzkové náklady a optimalizoval výkon vozidla a zaručoval pohodlnejší a bezpečnejší zážitok z jazdy vďaka novým systémom konektivity a pokročilým bezpečnostným technológiám,“

hovorí Emrah Duman, viceprezident Ford Trucks.
Emrah Duman, viceprezident Ford Trucks

Tri typy

Rad F-LINE prichádza v troch segmentoch: cestné nákladné autá, stavebné nákladné vozidlá a ťahače. Ide o všestranný rad vozidiel v konfiguráciách 4×2,6×2, 8×2 v cestnej verzii. Ťahače sú vo verzii 4×2 a 6×4; a stavebné nákladné vozidlá 6×4 a 8×4, ktoré sľubujú neporovnateľný výkon a inovácie.
Kabína a vonkajší dizajn série F-LINE je inšpirovaný modelom F-MAX. Výrazné zmeny v dizajne prinášajú aj v interiéri. Nová palubná doska a ďalšie zmeny posilnili pohodlie a ergonómiu v kabíne, kladie dôraz na pohodlie a kvalitu. Multimediálny panel s 9 tlačidlami umožňuje vodičovi spravovať mnoho funkcií vo vnútri vozidla, nový volant s modernými ovládacími tlačidlami zlepšujú komfort jazdy.

Ford Trucks posilňuje v stavebníctve

Posilnená bezpečnosť jazdy

Bezpečnosť stúpa na novú úroveň aj v sérii F-LINE, pribudlo 13 nových systémov aktívnej pomoci na predchádzanie nehodám. Okrem iného tu nájdete informačné systémy mŕtveho uhla, kameru spiatočky, systém rozpoznávania dopravných značiek, systém kontroly tlaku v pneumatikách, asistent núdzového brzdenia pre kolízie s chodcami a inteligentný adaptívny tempomat so systémom Stop & Go zaručujú rýchle reakcie v kritických situáciách.

Dva motory

Celkovo sú pre modelový rad F-LINE k dispozícii dva motory – 9-litrový a 12,7-litrový. Oba patria do rodiny Ecotorq, ktoré sú výsledkom vlastného vývoja výrobcu. Pohon nového radu predstavuje pestrý výber výkonu z vlastných 9,0-litrových dieselových motorov EcoTorq Euro 6E s výkonom 330 k, krútiacim momentom 1 400 Nm a 9-stupňovou manuálnou alebo automatizovanou prevodovkou ZF Eaton alebo ZF v závislosti od aplikácie a 12,7-litrových dieselových motorov EcoTorq Euro 6E, ktoré ponúkajú výkon od 330, 420 do 450 a 480 koní s krútiacim momentom 2 150, 2 300 a 2 500 Nm v spojení so 16-stupňovou automatizovanou prevodovkou.

Ford Trucks posilňuje v stavebníctve

Už v predaji

Nový rad F-LINE sa od februára 2024 distribuoval najprv na tureckom trhu. Potom v marci a apríli v Európe a na ostatných trhoch, kde sídli Ford Trucks. Na Slovensku bude predajno-servisné služby spojené s radom F-LINE zabezpečovať importér Delta-Truck so sídlom v Senci. Popri predaji a servise bude aj v ponuke spoločnosti VIARENT, ktorá poskytuje širokú škálu cestných vozidiel a techniky v podobe krátkodobého i dlhodobého prenájmu a zapožičania.

Zdroj
Foto: Delta-Truck
Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button