Motorizmus

Výrobcu automobilových doplnkov sa finančná kríza určite dotkne

Svetová finančná kríza sa určite dotkne výrobcu čalúnených doplnkov pre automobily Eissmann Automotive Slovensko, s.r.o., v Holíči. Povedal to dnes TASR personálny riaditeľ firmy Vladimír Polák. Podľa neho zatiaľ čakajú na vyjadrenia svojich partnerov a odberateľov.
 

"Ak dôjde k modifikácii objednávok, tak sa nás kríza určite dotkne. Ak budú objednávky znížené, budeme to riešiť štandardnými spôsobmi," uviedol. Predpokladá, že mimoriadna situácia v podniku potrvá minimálne pol roka a veľa závisí aj od výroby vo Volkswagene Bratislava, kam putujú ich výrobky.
"Momentálne sme zvýšili obchodné kontakty a rokovania o tom, aká je perspektíva, ako sa kríza bude vyvíjať. Prevádzky zatiaľ bežia, aj keď s určitými obmedzeniami," informoval Polák a pripustil, že ide asi o 10-% pokles výroby. Eissmann podľa neho v súčasnosti neprijíma nových pracovníkov, hoci stále hľadá ľudí na niektoré profesie aj do vedúcich funkcií. Do ktorých, odmietol konkretizovať, pretože chcú využiť svoje kádre presunom z iných prevádzok a profesií, ktoré by prípadne preškolili. Spoločnosť k dnešnému dňu zamestnáva 1086 pracovníkov.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button