Motorizmus

Volkswagen už eviduje známky oživenia v Číne

Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) už eviduje známky oživenia v Číne, na jeho najväčšom trhu. Všetci jeho predajcovia v ázijskej krajine už majú otvorené a takmer všetky jeho výrobné závody opäť fungujú.

„Objavuje sa čoraz viac známok zotavovania,“ uviedol šéf čínskej divízie VW China Stephan Wöllenstein, podľa ktorého je šanca, že čínsky trh s autami dosiahne začiatkom leta vlaňajšiu úroveň.

Stephan Wöllenstein, CEO Volkswagen Group China na autosalóne v Guangzhou Auto Show

Všetkých 2000 predajcov nemeckej automobilky už obnovilo svoju činnosť a v prevádzke je aj 32 z 33 výrobných závodov v krajine. Závod v lokalite Čchang-ša, ktorý spoločnosť VW prevádzkuje spolu s čínskym partnerom SAIC, tento týždeň tiež obnovil výrobu.

Čínske združenie predajcov osobných automobilov (PCA) v stredu (8. 4.) informovalo, že trh s vozidlami v krajine, ktorý je najväčší na svete, pomaly rastie. Podľa údajov PCA medziročný pokles predaja áut v Číne dosiahol v poslednom marcovom týždni 24 % a za celý minulý mesiac sa znížil o 36 %.

To je výrazne lepší výsledok ako vo februári, keď sa pre rozsiahle blokády, ktoré bránili šíreniu nového koronavírusu, odbyt áut prepadol až o 80 %.
Združenie PCA informovalo tiež, že výroba automobilov v Číne stúpa a väčšina autosalónov je opäť otvorených. Čína je najväčším trhom pre veľkých nemeckých výrobcov, ako sú Volkswagen, Daimler a BMW.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button