Motorizmus

Volkswagen dokončil svoju investíciu do startupu Argo

Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) dokončil svoju investíciu vo výške 2,6 miliardy USD (2,34 miliardy eur) do amerického startupu Argo, partnera automobilky Ford Motor. Uviedol to v utorok Argo na svojom blogu. Startup Argo založili v roku 2016 Bryan Salesky a Peter Rander. Teraz ho spoločne kontrolujú VW aj Ford, ktorý kúpil podiel v Argo v roku 2017, teda krátko po jeho založení.
      
Podrobnosti o investícii VW, ktorá nezahŕňa dohodu o kúpe akcií Argo v hodnote 500 miliónov USD od Fordu, boli zverejnené v júli minulého roka. Argo bude vyvíjať technológiu autonómneho riadenia pre VW a eventuálne mu aj dodávať systémy pre komerčné využitie. A zároveň bude pokračovať na vývojových prácach pre Ford.

Sídlo spoločnosti Argo v Mníchove (FOTO: Argo)

Dohoda VW počíta s presunom jeho divízie Autonomous Intelligent Driving, so sídlom v Mníchove, pod Argo, čím sa zvýši zamestnanosť Argo na viac ako 1000 ľudí. Koncern VW minulý týždeň oznámil, že jeho dozorná rada schválila niekoľko projektov za rádovo miliardy dolárov v spolupráci s Fordom.

Ford, ktorý pre zmenu vytvoril spoločnosť Ford Autonomous Vehicles LLC v roku 2018, sľúbil investovať 4 miliardy USD do roku 2023 do vývoja autonómnej technológie a hľadá externých investorov, aby mu pomohli zdieľať špirálovito rastúce náklady na vývoj autonómnych vozidiel.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button