Motorizmus

Úplne nová dvojka

Úplne nová dvojka. Rodinné BMW radu 2 vo verzii Active Tourer prichádza na trh so svojou druhou generáciou.

Tá je úplne nová a dovolíme si povedať, že ak ste doposiaľ mali svoj názor na toto auto, zrejme ho zmeníte. Kým doteraz „dvojka“ Active Tourer pôsobila akýmsi kompromisným dojmom a miešala v ľuďoch dobrý pocit z praktickosti s pachuťou spôsobenou dizajnom, tomuto nemastnému-neslanému vnímaniu je koniec. Už pri pohľade na vonkajší dizajn druhej generácie je absolútne jasné, že tento model vstupuje do novej éry.

Ako sme si už pri BMW zvykli, aj v tomto prípade zásadným spôsobom narástli obličky na prednej maske, ktoré dopĺňajú Full LED svetlomety s novým svetelným podpisom. Všetko to podčiarkuje športovo vyzerajúci nárazník. Akoby ste sa ani nepozerali na rad 2 Active Tourer. Stále je to však auto pre rodiny, čo evidentné najmä pri pohľade zboku a pri sedení v priestrannom interiéri, ku ktorému sa dostaneme. Vonkajší dizajn dotvárajú kľučky zapustené do dverí.

Pokrokový interiér

Za volantom nezostal kameň na kameni. Nová „dvojka“ má celkom nový interiér, nápadne podobný tomu, ktorým sa vyznačuje úplne nový, luxusný elektrický model BMW iX. Neľakajte sa však, nami testovaný rad 2 poháňal dieselový spaľovací motor. Aj interiér však robí z dvojky auto, ktoré si ihneď zamilujete. Priamo pred vodičom sa nachádza 10,35-palcová obrazovka, ktorú dopĺňa 10,7-palcová obrazovka multimediálneho systému.

Obe majú špičkovú grafiku. Stredová konzola disponuje celým radom ovládacích funkcií, napríklad voľbou smeru jazdy alebo režimu jazdy. Príjemné sedadlá s výrazným bočným vedením sú čerešničkou na torte v kompaktnom modeli, ktorého dizajn pripomína skôr luxusnú limuzínu. Batožinový priestor zostal v porovnaní s predošlou generáciou v podstate totožný. Ponúka najmenej 470 litrov a vďaka posuvným zadným sedadlám mu viete pridať navyše ďalších 90 litrov.

Jediný diesel v ponuke

Rad 2 ponúka BMW okrem verzie Active Tourer aj ako Coupé a Gran Coupé, ktoré sa však viac než na rodinu orientuje na zážitky. Nami testovaný Active Tourer s označením 218d mal pod kapotou jediný naftový motor v ponuke, štvorvalcový dvojliter s výkonom 150 k a 7-stupňovú automatickú prevodovku. Podľa údajov automobilky by sa priemerná kombinovaná spotreba mala pohybovať v intervale 4,8 až 5,3 l/100 km. Ak sa bojíte, že pôjde o nudu za volantom, po prvej jazde môžeme potvrdiť, že to tak nie je. Ak si popri rodine občas chcete užiť ešte viac dynamiky, auto disponuje aj režimom Sport.

Okrem atraktívneho dizajnu a špičkového interiéru je tromfom novej dvojky Active Tourer tiež podvozok. Prejazd zákrutami neukazoval ani najmenšie zaváhanie a aj na slovenských hrboľatých cestách plných dier jazdil viac ako príjemne. Technicky k tomu prispievajú okrem iného aj vylepšené predné vzpery a trojprvková zadná náprava. Nová dvojka u nás po prvej jazde prekonala tie najlepšie očakávania. Rodinné auto s prívlastkom „cool“.

Zdroj
transport.sk
Editor
MM

Prečítajte si aj

Back to top button