Motorizmus

Renault Trucks ukázal verzie modelového roku 2020

Renault Trucks uvádza na trh verzie modelového roku 2020 v segmente diaľkovej prepravy. Modely T a T High podľa automobilky prinášajú úsporu v spotrebe paliva a stále si zachovávajú vysoký komfort pre vodiča.

Kvalitné povrchové úpravy v kabíne zvyšujú pohodlie vodiča
Interiér kabíny Renault Trucks radu T prináša nové prvky výbavy a kvalitné povrchové úpravy: textilné sedadlá, dve lakťové opierky a kožený volant. Pre vysoké pohodlie je volant nastaviteľný v troch smeroch teraz v základnej výbave vozidla. Vozidlá radu T sú vybavené prístrojovým panelom v karbónovom vzhľade, hliníkovými kľučkami a kovovými prahmi. Do verzie vozidiel Renault Trucks T a T High 2020 pribudli aj veľkokapacitné úložné priestory s objemom 221 l.

Podľa priania zákazníka je stále možné upraviť exteriér vozidiel Renault Trucks T a T High 2020 a vybrať si farbu masky chladiča alebo spätných zrkadiel (žiarivo čierna alebo oranžová). Modely T a T High je možné za príplatok dovybaviť systémom Roadpad+. Multimediálny systém umožňuje vodičovi počúvať hudbu, prechádzať si svoj telefón a pritom mať obe ruky voľné alebo bezpečne manévrovať s vozidlom vďaka zobrazeniu z bočných a zadnej kamery. So systémom Roadpad+ sa vodič môže spoľahnúť pri plánovaní svojich ciest na špeciálnu navigáciu pre nákladné vozidla.

Nižšia spotreba paliva a produkcia CO2
Vozidlá pre diaľkovú dopravu Renault Trucks sú dostupné s motormi DTI 11 a DTI 13 Euro 6. Sú úsporné v prevádzke a šetrnejšie k životnému prostrediu, majú o 3% nižšiu spotrebu paliva a produkciu CO2 v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. V modelovom rade pre rok 2020 ponúka Renault Trucks T a T High novú hnaciu nápravu a ľahšie kotúčové brzdy, čo prispieva k vyšším úsporám paliva.

Na prianie zákazníka je možné aktivovať nové nastavenia rôznych parametrov vozidla, ktoré môžu podľa značky ušetriť ďalšie 3% paliva. Motory Renault Trucks T a T High sú kompatibilné so syntetickým palivom XTL aj s bionaftou.

Prečítajte si aj

Back to top button