Motorizmus

Renault predstavil novinky KANGOO a EXPRESS

Všestranná dodávka Renault KANGOO si získala srdcia mnohých profesionálov a to tak v úžitkovej ako aj v osobnej verzii. Na jar 2021 príde na trh nové KANGOO a doplní ho aj nový Renault EXPRESS.

Nové KANGOO VAN bude cieliť na veľké spoločnosti, obchodníkov a remeselníkov, ktorí potrebujú vozidlá na mieru, vybavené najnovšími technológiami. Tie prinesie napríklad v podobe inovácií Easy Side Access a Easy Inside Gallery. Prvá uľahčí profesionálom život najmä v mestskom prostredí, pretože umožňuje ľahší prístup k tovaru. Nové KANGOO VAN nemá bočný B stĺpik a preto ponúkne najširší bočný prístup na trhu, až 1 426 mm, čo je dvakrát viac než v predchádzajúcej verzii. Easy Inside Gallery zase prinesie vnútorný úložný systém, ktorý umožní prevoz dlhých a objemných predmetov na streche vozidla a uvoľní tak miesto na podlahe ložného priestoru.

Prečítajte si aj

KANGOO VAN bude v ponuke v dvoch dĺžkach. Štandardná bude mať úložný priestor s objemom 3,3 až 3,9 m3, predĺžená verzia ponúkne objem 4,2 až 4,9 m3. Zákazníci budú mať na výber z manuálnej alebo automatickej prevodovky a z pohonov na benzín, diesel alebo 100 % elektrickú energiu. Okrem bohatých úžitkových vlastností dostane nové KANGOO VAN aj príťažlivejší dizajn. Predok vozidla bol navrhnutý ako úplne nový, má napríklad chrómovanú lištu medzi mriežkou chladiča a predným nárazníkom. Takisto má výraznejšie tvarované boky a blatníky a vďaka spracovaniu všetkých častí a chrómovaným prvkov pôsobí honosnejšie. V interiéri dominuje horizontálna palubná doska s množstvom úložných priestorov. Nové sedadlá sú komfortnejšie a odolnejšie aj pri intenzívnom využívaní, ktoré je v práci profesionálov bežné.

Novinka KANGOO VAN má úplne novú prednú masku (FOTO: Renault)

Osobná verzia populárneho KANGOO bude prispôsobená potrebám rodín, s novým dizajnom, s väčším dôrazom na komfort a širšie možnosti výbavy, aj s novými asistentmi riadenia. Tak ako jeho nákladný brat ponúkne svojim majiteľom veľkú variabilitu. KANGOO aj KANGOO VAN sa budú vyrábať vo Francúzsku v továrni Renault v Maubeuge.

Chýbajúci B stĺpik umožní naložiť predmety so šírkou až 1 426 mm (FOTO: Renault)

Nový EXPRESS VAN

Nová dodávka EXPRESS VAN sa zameria predovšetkým na malých podnikateľov a menšie spoločnosti, ktoré hľadajú najlepší pomer ceny a výkonu, ktorý pokryje ich potreby. Špeciálnu pozornosť dáva značka Renault na úložné priestory a ergonómiu. EXPRESS VAN ponúkne najväčší objem úložných priestorov vo svojej kategórii (48 litrov) a objem pre náklad 3,3 až 3,7 m3. Vodič bude mať k dispozícii multimediálny systém Renault EASY LINK a paletu jazdných asistentov ako kontrola situácie za vozidlom Rear View Assist, sledovanie mŕtveho uhla Blind Spot Warning, parkovacie senzory vpredu aj vzadu alebo zrkadielka Wide View Mirror.

Interiér Renault Kangoo 2021
Aj verzia KANGOO VAN dostala ergonomický a moderný interiér (FOTO: Renault)

Renault Pro+ pre profesionálov

Renault je vďaka viac ako 120 rokom skúseností expertom na trhu úžitkových vozidiel a svoje poznatky a skúsenosti premieta aj do navrhovania vozidiel pre profesionálov. Pod značkou Renault Pro+ ponúka úžitkové vozidlá a služby na mieru, aj špecializovanú sieť, ktorá má viac než 650 predajných a servisných bodov po celom svete.

Nový Renault Express Van
Renauult EXPRESS VAN (FOTO: Renault)

Značka je už 9 rokov aj priekopníkom v oblasti elektrických úžitkových vozidiel v Európe. Takmer každé druhé predané úžitkové vozidlo má na prednej maske logo Renault. KANGO Z.E. je od roku 2011 najpredávanejším elektrickým úžitkovým vozidlom na starom kontinente, k dnešnému dňu sa ho predalo viac ako 50 000 kusov. Do roku 2022 Renault kompletne elektrifikuje celý rad svojich úžitkových vozidiel.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button