Motorizmus

Prevádzka v nitrianskom Jaguari zatiaľ ide v štandardnom režime

Prevádzku v nitrianskom závode automobilky Jaguar Land Rover zatiaľ pretrvávajúca nepriaznivá situácia s nedostatkom polovodičových súčiastok neovplyvnila.

Podľa slov manažérky Jaguar Land Rover Slovakia pre firemné vzťahy Miroslavy Remenárovej prevádzka v nitrianskom závode pokračuje v štandardnom režime. „Situáciu okolo polovodičov pozorne monitorujeme a sme v úzkom kontakte s našimi dodávateľmi,“ povedala Remenárová.

V polovici apríla spustila automobilka nábor nových zamestnancov pre výrobný závod v Nitre. Plánuje v ňom zamestnať 600 nových pracovníkov priamo vo svojom závode, ďalších 300 pracovných miest vznikne v subdodávateľských firmách, informoval o tom prevádzkový riaditeľ spoločnosti Russell Leslie.

Ten zároveň potvrdil, že nitrianska automobilka je schopná kontinuálne pokračovať vo výrobe. „My máme dodávateľov materiálu naprieč celým svetom, pandémia celosvetovo naďalej trvá, preto sa istý dočasný výpadok v rámci dodávateľského reťazca vylúčiť nedá. No zatiaľ sa nám darí prostredníctvom širokej siete dodávateľov zabezpečiť potrebný materiál,“ skonštatoval riaditeľ.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button