Motorizmus

Pre čipy zvažuje Mazda zníženie výroby vo februári a v marci o 34 000 áut

Japonská automobilka Mazda uvažuje o znížení celosvetovej produkcie vo februári a v marci o 34 000 vozidiel. Príčinou je nedostatok čipov.

Mazda zvažuje zníženie výroby niektorých modelov vrátane športovo-úžitkových vozidiel CX-5 a CX-30, ako aj sedanu Mazda 3. Dôvodom je nedostatok čipov potrebných do brzdových systémov a bezpečnostných komponentov. Na domácom trhu plánuje firma znížiť tento mesiac výrobu CX-5 približne o 3900 vozidiel, uviedli zdroje. V marci by sa výroba športovo-úžitkových vozidiel mala znížiť o 6000. Firma zároveň uvažuje o redukcii výroby áut Mazda 3 a modelu CX-30 v Japonsku, Číne a Mexiku, uviedli zdroje pre Reuters.

Hovorca automobilky potvrdil, že firma očakáva nepriaznivý vplyv nedostatku čipov na výrobu v tomto mesiaci. „Predpokladáme, že nedostatok čipov bude mať vplyv na našu výrobu v celosvetovom meradle,“ povedal hovorca Mazdy. „Robíme všetko preto, aby sme tento nepriaznivý vplyv minimalizovali,“ dodal, neuviedol však, do akej miery plánuje firma výrobu obmedziť.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button