Motorizmus

Opel Zafira Life: Svetová premiéra na autosalóne v Bruseli

Opel sa vďaka veľkej svetovej premiére stal jednou z hviezd tohtoročného autosalónu v Bruseli.

Nový Opel Zafira Life na dnešnej tlačovej konferencii v expozícii Opel (stánok 09-10, hala 4) predstavil Xavier Duchemin, riaditeľ Opel pre predaj, popredajné služby a marketing. „Nový Opel Zafira Life je rovnako atraktívny ako praktický. Svojou adaptabilitou robí cestovanie príjemnejším a pohodlnejším pre vodiča i pasažierov,“ povedal Xavier Duchemin.

Ďalšou veľkou atrakciou autosalónu v Bruseli je verejná premiéra štúdie Opel GT X Experimental. Táto štúdia reprezentuje budúcnosť značky Opel a ukazuje, čo môžu zákazníci od nej očakávať. Xavier Duchemin sa na tlačovej konferencii vyjadril aj k strategickému plánu PACE!, v rámci ktorého Opel elektrifikuje svoj modelový program a investuje do rastúcich segmentov trhu aby sa stal trvalo ziskovou a globálnou značkou.

Nový Opel Zafira Life: praktický a variabilný van pre až 9 osôb
„Brusel je prvým európskym autosalónom v roku 2019 a preto perfektnou príležitosť pre Opel predstaviť prvú z viacerých produktových premiér tohto roku,“ povedal riaditeľ Opel pre predaj, popredajné služby a marketing. Svetová premiéra nového modelu je dobrým začiatkom jubilejného roku Opel. Nemecký automobilový výrobca vyrába praktické vozidlá s inovatívnou technológiou pre každého už presne 120 rokov. Presne tieto kvality má aj nový Opel Zafira Life. Je automobilom, ktorý poskytuje pôžitok z jazdy a súčasne je komfortným viacúčelovým vozidlom (MPV). Opel ho bude ponúkať v troch dĺžkach, prispôsobeným požiadavkám zákazníkov: ako verziu “Small” dlhú 4,60 metra, “Medium” s dĺžkou 4,95 metra a “Large” dlhú 5,30 metra. Každá z nich môže mať na želanie až do 9 sedadiel. „Zafira Life uspokojuje všetky požiadavky,“ povedal Xavier Duchemin, „od variabilného interiéru a vysokého komfortu až po najmodernejší infotainment a inteligentné asistenčné systémy.“ Od začiatku predaja bude k dispozícii aj verzia Zafira Life 4×4 s pohonom všetkých kolies. Začiatkom roka 2021 Opel začne predávať aj plne elektrickú verziu, čo bude ďalší míľnik na ceste k elektrifikácii značky.

GT X Experimental: vízia budúcnosti Opel
Pri prvej verejnej prezentácii štúdie Opel GT X Experimental – kompaktného elektrického SUV s množstvom inovatívnych ideí Xavier Duchemin povedal: „Opel ponúka inovácie, high-tech a mobilitu pre každého už 120 rokov. Táto ambícia je dnes silnejšia ako kedykoľvek predtým a nič ju nedemonštruje lepšie ako automobil, ktorý stojí tu na pódiu vedľa mňa – Opel GT X Experimental.“

Štúdia GT X Experimental ukazuje, ako vidí Opel mobilitu budúcnosti: elektrickú a plne digitálne prepojenú. Štúdia, ktorá má v Bruseli prvú verejnú premiéru, súčasne poskytuje náhľad na budúcnosť Opel ako vzrušujúcej a dostupnej nemeckej značky.

Charakteristické dizajnové črty – ako “predné čelo “Opel Vizor” a “Opel Compass” – sa stanú typickými prvkami automobilov Opel po roku 2020. „GT X Experimental zhmotňuje víziu značky, definovanú v strategickom pláne PACE!” povedal Xavier Duchemin.

120 rokov automobilovej výroby Opel a koncentrácia na trvalý úspech implementáciou plánu PACE!
No strategický plán PACE! nie je iba cestovným poriadkom do budúcnosti, je súčasne aj plánom pre súčasnosť, ako povedal Xavier Duchemin. Ako príklad uviedol nový Opel Combo Cargo, ktorý získal prestížny titul International Van Of The Year 2019 a osobnú verziu Combo Life, ktorá získala titul “AUTOBEST Best-buy-car of Europe 2019”.

„Od začiatku predaja v septembri minulého roka sme dosali už vyše 36 000 objednávok na nový Opel Combo, čo je viac ako predstavoval predaj predchádzajúcej generácie za celý rok 2017. Okrem toho doteraz evidujeme takmer 200 000 na nový modelový rad Insignia a Grandland X, ako aj vyše 130 000 objednávok na Crossland X,” dodal Xavier Duchemin.

Kľúčovú rolu pri tomto úspechu zohráva výskumné a vývojové centrum v Rüsselsheime, na ktoré bola prenesená zodpovednosť za vývoj novej generácie veľkých dodávkových automobilov, novej generácie motorov, ako aj 15 kompetenčných centier pre celý koncern PSA.

Opel je tým vo svojom jubilejnom roku 2019 pripravený podať veľký výkon a pokračovať vo svojej úspešnej produktovej ofenzíve. Okrem novej generácie modelu Vivaro a modelu Grandland X plug-in hybrid pri nej bude zohrávať dôležitú rolu aj Corsa novej generácie. „Corsa novej generácie bude k dispozícii aj s plne elektrickým pohonom na batérie,“ povedal Xavier Duchemin. „Corsa poskytne elektrickú mobilitu širokému okruhu zákazníkov a významne prispeje k tomu, aby sa Opel v roku 2024 stal plne elektrifikovanou značkou.“

Produktové portfólio Opel navyše dopĺňajú zvláštne modely “120 Years”. Tieto zvláštne modely v radoch Opel ADAM, Corsa, Astra, Insignia, Zafira, Crossland X, Mokka X a Grandland X sú vybavené rozličnými systémami high-tech, ako aj komfortnými a špeciálnymi dizajnovými prvkami.

Prečítajte si aj

Back to top button