Motorizmus

Nové elektrické vany Peugeot zlepšia vaše podnikanie

Nové elektrické vany Peugeot zlepšia vaše podnikanie. Peugeot aktualizuje celý rad ľahkých úžitkových vozidiel – nové modely E-PARTNER, E-EXPERT a E-BOXER sú efektívnejšie a úspornejšie ako kedykoľvek predtým a tvoria súčasť stratégie totálnej elektrifikácie radu Peugeot.

100 % elektrické modely E-PARTNER, E-EXPERT a E-BOXER predstavujú kľúčovú stratégiu elektrifikácie značky, ktorá sa zaviazala ponúkať v roku 2025 elektrickú verziu každého modelu a do roku 2030 sa v Európe stať 100 % elektrickou. Nový rad 100 % elektrických ľahkých úžitkových vozidiel Peugeot je úspornejší a bez kompromisov v oblasti výkonu. Peugeot navyše ponúka kompletný rad zmlúv o údržbe a servise až na 8 rokov a 200 000 km.

E-PARTNER

Vylepšený dizajn, ešte väčší pôžitok z jazdy, bezpečnosť, dojazd s nulovými emisiami až 330 km, tepelné čerpadlo pre maximálny komfort a zlepšenie účinnosti. Nový partner E-PARTNER má zabudované batérie do podlahy, a tak zachováva objem nákladového priestoru.

Užitočný objem je až 4,4 m3, pričom užitočná hmotnosť 780 kg a hmotnosť prívesu 750 kg tvoria meradlá v segmente. 100 % elektrický pohon E-PARTNER ponúka maximálny výkon 100 kW (136 k) a krútiaci moment 270 Nm v kombinácii s 50 kWh batériou (netto kapacita). K dispozícii sú tri jazdné režimy: Eco pre maximálny dojazd, Power pre maximálny výkon pri plnom zaťažení a Normal. Maximálna rýchlosť je 130 km/h, z 0 na 100 km/h sa dostane za 11,2 sekundy.

Nový originálny dizajn nesie názov ALLURE. Nová maska chladiča so znakom PEUGEOT, modernizovaný dizajn nárazníka a nové predné svetlomety s ikonickým 3-pazúrovým svetelným podpisom značky dotvárajú jedinečnosť vozidla. Dizajnový balík dopĺňajú nové kolesá spolu so stredmi kolies s novým znakom PEUGEOT. Priestor pre cestujúcich má novú palubnú dosku, ktorá ponúka lepšiu ergonómiu a kvalitu spracovania. Peugeot i -Cockpit® dostal úplne novú 10-palcovú dotykovú obrazovku s vysokým rozlíšením v hornej strednej časti. Volant teraz obsahuje aj ovládacie prvky na ovládanie audiosystému, tempomatu a pádla na reguláciu úrovne rekuperačného brzdenia.

Nové elektrické vany E-PARTNER na vaše podnikanie

Štandardne je vybavený 7,4 kW palubnou nabíjačkou a voliteľne 11 kW trojfázovou nabíjačkou, DC rýchlonabíjanie ponúka výkon 100 kW. Z verejnej 100 kW nabíjačky sa z 0 na 80 % nabije za 30 minút, z 11 kW nástennej nabíjačky sa úplne nabije za 5 hodín a zo 7,4 kW nástennej nabíjačky za 7,5 hodiny.

E-EXPERT

Kompaktná dodávka vyniká vyššou účinnosťou, konektivitou najnovšej generácie, sofistikovanejšími jazdnými asistentmi a dojazdom až 350 km. S batériou v podlahe, ktorá nemá žiadny vplyv na nosnosť ani objem, si zachováva kapacitu a všestrannosť. Má užitočný objem až 6,6 m3, užitočnú hmotnosť 1 263 kg a potiahne príves s hmotnosťou 1 000 kg.

Dizajnové úpravy sa tiež nesú v štýle ALLURE. Pozícia vodiča nového modelu E-EXPERT prešla značnými úpravami pre väčšie pohodlie, ergonómiu a praktické využitie. Palubná doska a volant sú prepracované. Digitálny prístrojový panel je štandardne vybavený centrálnym 10-palcovým HD dotykovým displejom, ktorý ovláda audiosystém a navigáciu TOM TOM 3D. Ďalším komfortným prvkom je hlasový asistent OK PEUGEOT, ktorý umožní ovládať hlavné funkcie prirodzenou rečou. Bezdrôtové pripojenie k Apple CarPlay a Android Auto umožňuje zobraziť obsah smartfónu na centrálnej obrazovke bez toho, aby ho užívatelia museli pripájať. E-EXPERT má aj 17 asistenčných systémov, ktoré v tomto novom modeli dopĺňa adaptívny tempomat.

Nové elektrické vany E-EXPERT na vaše podnikanie

Poháňa ho elektromotor s výkonom 100 kW (136 k) a maximálnym krútiacim momentom 260 Nm, čo poskytuje optimálny výkon hneď od začiatku až do maximálnej rýchlosti 130 km/h. K dispozícii sú tri jazdné režimy: Eco, Power a Normal. Pre optimalizáciu dojazdu dostal nový E-EXPERT rekuperačný brzdový systém. Možno ho aktivovať v troch rôznych úrovniach pomocou pádiel umiestnených za volantom. Z verejnej 100 kW nabíjačky sa 50 kWh batéria na 80 % dobije za 38 minút, 75 kWh batéria za 45 minút. Z 11 kW nástennej nabíjačky sa 50 kWh batéria úplne nabije za 4 hodiny 50 minút, 75 kWh batéria za 7 hodín 30 minút. Zo 7,4 kW nástennej nabíjačky sa 50 kWh batéria plne nabije za 6 hodín 40 minút a 75 kWh batéria za 11 hodín 20 minút.

E-BOXER

S elektromotorom s výkonom 200 kW (270 k) má dojazd až 420 km. Inštaláciou batérie do podvozka vozidla sa zachoval objem ložného priestoru do 17 m3 pri užitočnom zaťažení až 1 500 kg. Aj E-BOXER je vylepšený o dizajn ALLURE, má nové Full LED predné svetlomety a prepracované zadné svetlá.
Z verejnej 150 kW nabíjačky sa na 80 % nabije za 55 minút, z 11 kW nástennej nabíjačky sa plne nabije za 11 hodín 45 minút.

Nové elektrické vany E-BOXER na vaše podnikanie

Zdroj
transport.sk
Editor
TS Peugeot
Back to top button