Motorizmus

MOTOCYKEL Praha 2023 – motocyklové legendy

MOTOCYKEL Praha 2023 – motocyklové legendy. V Letňanoch sa stretnú motocyklové legendy, novinky, prestavby aj oslávenec Harley Davidson.

Prehliadka nových aj slávnych strojov svetových značiek, motocyklové legendy, široké portfólio príslušenstva či kolekcií motorkárskej módy aj hviezdne tváre na jednom mieste. To bude podoba tradičnej motoristickej výstavy MOTOCYKEL PRAHA, ktorá sa koná od 2. do 5. marca v PVA EXPO PRAHA. K unikátnosti celej udalosti prispeje aj súbežná akcia Bohemian Custom Motorcycles. Oficiálnymi automobilmi veľtrhu sú automobily značky FORD.

Päť hál letňanského výstaviska zaplní motocykle, skútre, štvorkolky, športové a závodné motocykle, prípojné vozidlá k motocyklom, diely a príslušenstvo, doplnky a výstroj alebo technológie pre prevádzku a opravy. „Veľtrh MOTOCYKEL PRAHA uvedie na jednom mieste to najlepšie z motoristického odvetvia u nás. Návštevníci uvidia najnovšie trendy, ale aj motocyklové veterány, športové tímy, tradičné značky aj unikátne prestavby z rúk technických géniov. K významu akcie pre motoristické odvetvie prispeje aj súbežná udalosť Bohemian Custom Motorcycles, ktorá bude prezentovať stavby a prestavby motoriek od špičkových staviteľov z tuzemska i zahraničia,“ povedala riaditeľka veľtrhu Vanda Petrov. Záujemcovia si prezrú aj jedinečné stroje slávnej českej značky Böhmerland. Práve v Letňanoch navyše dôjde k odovzdaniu prvého kusu tejto motorky svojmu novému majiteľovi.

MOTOCYKEL Praha 2023 – motocyklové legendy

Na impozantnej expozícii predstavia svoje modely strojov napríklad Honda, kde budú medzi 45 modelmi vidieť aj novinky, ako sú napríklad XL750 Transalp, CL500, nový rad skútrov Forza a nový model Hornet. Slávny Harley Davidson v PVA EXPO PRAHA oslávi významné výročie 120 rokov svojej existencie. Návštevníkom predstaví okrem unikátnych motocyklov aj novú kolekciu oblečenia počas módnej prehliadky. K videniu bude v Letňanoch napríklad aj portfólio značky Triumph.

Chýbať nebude na MOTOCYKLE PRAHA ani ďalšia legenda. Značka Royal Enfield je najstarší výrobca motocyklov na svete, ktorého výroba od roku 1901 nebola nikdy prerušená. Na stánku v Letňanoch predstaví celý aktuálny modelový rad vrátane troch noviniek: model HNTR 350, ktorý je primárne určený začínajúcim jazdcom, ďalej Meteor 350 a Classic 350.

Na expozícii nebudú chýbať ani modely SCRAM 411 a Himalayan, ktoré doplnia dva stroje s radovým dvojvalcovým s objemom 650cc Interceptor a Continental GT. Ako absolútnu novinku uvidia návštevníci spoločný projekt s tradičnou českou značkou Velorex v podobe motocykla Interceptor s postranným vozíkom Velorex a očakávaný nový cruiser Super Meteor 650, ktorý bude oficiálnou českou premiérou.

V Letňanoch bude možné vidieť aj kompletný modelový rad značky Brixton, a to vo všetkých farebných variantoch. Predvedie sa klasický muscle bike, vlajková loď Cromwell 1200 a novinka určená nielen pre začínajúcich motorkárov – vodou chladený cafe racer Crossfire 125 LC. Ako veľké prekvapenie bude uvedený koncept Brixton Storr 500, ktorý bol prvýkrát odhalený na tohtoročnom ročníku EICMA. Veľké novinky privezie do Prahy aj talianska značka skútrov Lambretta, napríklad dlho očakávané modely X 300 a G 350. Ide o úplne nové skútre, s ktorými Lambretta premiérovo vstupuje do vôd silnejších kubatúr.

23YM FORZA 125

Slávna súťaž aj zábava

V rámci veľtrhu budú vyhlásené aj výsledky tradičnej ankety Motocykel roka. Súťažiť sa bude v deviatich kategóriách a o víťazoch rozhodne odborná porota spolu s hlasovaním širokej verejnosti. Tie najlepšie modely tohtoročného ročníka súťaže, ktorej vyhlasovateľom je Zväz dovozcov automobilov, budú známe na druhý deň konania veľtrhu 3. marca. Stroje prihlásené do ankety si budú môcť osobne prezrieť návštevníci výstaviska PVA EXPO PRAHA.

V rámci celej udalosti nebude chýbať ani bohatý sprievodný program. Záujemcovia sa môžu stretnúť s kaskadérmi, osobnosťami motoristického sveta. Napríklad s účastníkmi závodu Rallye Paríž-Dakar alebo s hrdinami cestovateľského seriálu Po jednej stope Martinom Písaříkom a Igorom Brezovarom. Motoškola sa postará o tematické prednášky, k dispozícii budú aj motorky s padacím rámom pre odvážnych.

KHB04715 Royal Enfield KV 654 R2 RGB

Zdroj
transport.sk
Editor
TS
Back to top button