Motorizmus

Kia Slovakia spustila výrobu piatej generácie modelu Sportage

Výrobný závod Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom v utorok (2.11.) oficiálne spustil sériovú výrobu piatej generácie modelu Sportage. Podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Potočeka začali s výrobou modelu Sportage v jedinom európskom závode značky Kia v roku 2006 a doteraz vyrobili už viac ako dva milióny kusov.

„Nový model Sportage stelesňuje budúcnosť našej inovovanej značky a našich produktov. Aj napriek neľahkej situácii v poslednom období sme vďaka odhodlaniu a úsiliu všetkých zamestnancov a dodávateľov dokázali pripraviť a úspešne spustiť sériovú výrobu najnovšej generácie modelu Sportage,“ povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Slovakia Seok Bong Kim.

Piatu generáciu modelu Sportage predstavili na začiatku septembra tohto roka. Podľa hovorcu spoločnosti ide o špeciálnu európsku verziu, čo sa stalo prvýkrát počas jeho 28-ročnej histórie. „V tejto verzii bude dostupná aj pre zákazníkov z Blízkeho východu a Afriky. Kia Slovakia bude vyrábať aj elektrifikované verzie piatej generácie modelu Sportage. Pôjde o mild-hybridné (MHEV), hybridné (HEV) a plug-in hybridné (PHEV) modely v kombinácii s 1,6-litrovými motormi. Popri štandardných modeloch s pohonom prednej nápravy, ako aj všetkých kolies, bude vo výrobe od začiatku aj variant GT Line,“ uviedol Potoček.

Kia Sportage bola druhým modelom, ktorý sa začal v Kia Slovakia vyrábať v roku 2006. „Išlo o jej druhú generáciu a do roku 2010 z nej vyrobili viac ako 100.000 vozidiel. Tretia generácia si získala sympatie mnohých zákazníkov, do roku 2015 k nim z výrobných liniek v Tepličke nad Váhom smerovalo takmer 800 000 kusov. Štvrtú generáciu modelu Sportage možno označiť ako rekordnú, keďže sa z nej vyrobilo viac ako jeden milión kusov,“ dodal hovorca automobilky.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button