Motorizmus

Hyundai sa stal partnerom organizácie Healthy Seas

Spoločnosť Hyundai Motor oznámila, že uzatvorila celoeurópske partnerstvo s organizáciou na ochranu oceánov Healthy Seas. Chce tak podporiť jej aktivity v oblasti boja proti znečisťovaniu morí a oceánov, podpory udržateľných morských ekosystémov a podpory obehového hospodárstva.

Ako spoločnosť, ktorá patrí k lídrom v oblasti čistej mobility, je čistenie a prevencia proti znečisťovaniu morí a oceánov v súlade s globálnou stratégiou spoločnosti Hyundai. Obnovením zdravého vzťahu s prírodou chce Hyundai prispieť k zlepšeniu životných podmienok ľudstva v súlade so svojou víziou „Pokrok pre ľudstvo“. Vďaka spolupráci so spoločnosťou Healthy Seas bude spoločnosť Hyundai prispievať nielen k čistejšiemu prostrediu pre ďalšie generácie, ale aj formovať udržateľnú budúcnosť pre komunity, s ktorými spolupracuje.

„Hyundai ako spoločnosť s poslaním rozumie, že recyklácia a udržateľnosť nie sú trendy, ale potreba našej spoločnosti,“ hovorí Michael Cole, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Europe. „Prostredníctvom nášho pokrokového, inkluzívneho a zodpovedného ducha sa zaväzujeme k rozvoju udržateľnej spoločnosti. To je dôvod, prečo naša stratégia zohľadňuje environmentálne problémy a spoluprácu s komunitami na zabezpečení udržateľnej budúcnosti.“

Ako Healthy Seas chráni oceány

Svetové moria a oceány hrajú dôležitú úlohu pri udržiavaní života na Zemi. Sú však neustále ohrozované. Spoločná správa Organizácie pre výživu a poľnohospodárstvo OSN a Programu OSN pre životné prostredie odhaduje, že ročne sa do oceánov vyhodí viac ako 580 miliónov kilogramov rybárskeho výstroja, čo predstavuje jednu desatinu všetkého morského odpadu. Spoločnosť Hyundai sa rozhodla uzavrieť partnerstvo so spoločnosťou Healthy Seas, pretože táto holandská organizácia sa usiluje s týmto problémom bojovať. Organizácia Healthy Seas sa zameriava na tri typy aktivít. V prvom rade spolupracuje s tímami dobrovoľných potápačov z charitatívnej organizácie Ghost Diving, aby z koralových útesov a vrakov lodí vylovili opustené rybárske siete známe ako „siete duchov“. Tieto krehké ekosystémy sú centrom morskej biodiverzity.

Odstránením zvyškov starých sietí zaisťuje Healthy Seas fungovanie zdravého podmorského ekosystému aj v budúcnosti. Healthy Seas tiež organizuje vzdelávacie programy na školách, ktoré majú deti naučiť, ako je dôležité udržiavať svetové oceány a moria čisté. V nádeji, že zabráni väčšiemu znečisteniu oceánov, sa mladšie generácie dozvedia o negatívnych dopadoch, ktoré môže mať ich znečisťovanie na morský a ľudský život. A nakoniec Healthy Seas spolupracuje priamo s rybármi, rybárskymi farmami a miestnymi komunitami, aby zabránili tomu, aby sa rybárske siete dostali na skládky alebo do morí.

Spoločne pracujú na riešeniach zodpovedného zneškodnenia sietí. Spoločnosť Healthy Seas v spolupráci so sieťou partnerov zabezpečuje recykláciu plastového odpadu na nové materiály v obehovom hospodárstve. Z rekultivovaných rybárskych sietí a iného nylonového odpadu sa vyrába ECONYL®, regenerovaná nylonová priadza, ktorú je možné následne použiť na výrobu nových výrobkov.

Spolupráca Hyundai a Healthy Seas

Partnerstvo so spoločnosťou Hyundai umožní organizácii Healthy Seas rozšíriť svoje programy po celej Európe. Prvé spoločné aktivity sa začnú ešte tento rok v Grécku, po ktorom budú nasledovať aktivity v Nórsku, Nemecku, Spojenom kráľovstve, Holandsku, Španielsku, Taliansku a Francúzsku, ako aj v Severnom a Stredozemnom mori. „Sme nadšení, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Hyundai na celoeurópskej úrovni. Máme rovnakú vášeň pre ochranu životného prostredia a spájame naše skúsenosti s ochranou morských ekosystémov so spoločnosťou Hyundai, ktorá patrí k lídrom v oblasti vývoja riešení udržateľnej mobility,“ hovorí Veronika Mikos, riaditeľka Healthy Seas. „S podporou spoločnosti Hyundai a našich odborných znalostí v oblasti životného prostredia sa tešíme na rozšírenie našich aktivít zameraných na čistenie oceánov a morí v ešte väčšom rozsahu.“

Hlavnou úlohou spoločnosti Hyundai v partnerstve je finančná podpora organizácie Healthy Seas. Prvá plánovaná aktivita sa má uskutočniť začiatkom leta v Grécku a pomôcť miestnej komunite s odstránením rybárskych sietí a ich zvyškov ležiacich na morskom dne, plávajúcich na hladine a roztrúsených po plážach. Partnerstvo medzi spoločnosťami Hyundai Motor a Healthy Seas bude trvať jeden rok s možnosťou jeho ďalšieho predĺženia.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button