Motorizmus

Hyundai prvýkrát ukázal úplne nový model i20 N

Spoločnosť Hyundai Motor zverejnila dve nové videá, ktoré zachytávajú zimné testovanie svojich vysokovýkonných vozidiel, vrátane maskovaného prototypu úplne nového modelu i20 N. Videá, ktoré vznikli vo švédskom Arjeplogu, ukazujú vodiča Hyundai WRC Thierryho Neuvillea, ako v zasneženej krajine testuje vozidlá i20 WRC, RM19 a i20 N.

Prvé 90 sekundové video ukazuje vozidlo i20 WRC počas dravej nočnej jazdy zasneženými cestami mrazivého Laponska. Pri svitaní auto zrýchli, prechádza zasneženým lesom, až dorazí k zamrznutému jazeru. Strih videa diváka prenesie do ďalšieho pretekárskeho špeciálu RM19 a jeho snehovému vystúpeniu, ktoré drží pevne v rukách športový jazdec Thierry Neuville. Nakoniec prichádza rad aj na epickú jazdu s prototypom nového modelu i20 N, počas ktorej sa napriek čiastočnému maskovaniu odhaľujú prvé detaily tejto očakávanej automobilovej novinky.

V druhom videu, ktoré obsahuje ďalšie scény s prototypom i20 N, Neuville hovorí o tom, aké je to riadiť jednotlivé modely, a ponúka svoj pohľad na jedinečné vlastnosti každého z nich. O prototype i20 N Neuville hovorí: „Veľmi zaujímavé auto. Veľmi precízne. Veľmi dobre ovládateľné. Motor točí pekne a zvuk je tiež veľmi zaujímavý.“

A ako zhodnotil Neuville i20 WRC? „WRC autá sa skutočne tlačia do extrému. A každý detail je vyladený tak, aby sa dosiahol maximálny výkon a prispôsobenie štýlu jazdy.“

RM19 popisuje profesionálny jazdec ako „veľmi ľahko ovládateľný“. O tejto extrémnej zimnej testovacej jazde hovorí: „Mal som na tvári veľký úsmev, pretože som dosť často šiel bokom.“

Nový Huyndai i20 N
FOTO: Hyundai

Zimné testovanie zaručuje spoľahlivosť v extrémnych podmienkach
Testovanie sa uskutočnilo začiatkom roka 2020 na zamrznutom jazere v švédskom Arjeplogu, obľúbenom zimnom testovacom stredisku výrobcov automobilov. Celoročne tuhá zima z neho robí ideálne miesto na testovanie vozidiel v extrémnych poveternostných podmienkach, pretože teplota tu môže klesnúť až na -30 stupňov Celzia.

Spoločnosť Hyundai testuje svoje autá v drsných podmienkach, aby sa ubezpečila, že jej vozidlá dokážu bez problémov fungovať aj v extrémnych situáciách. V letných horúčavách aj na zamrznutých zimných cestách – vozidlá Hyundai musia byť schopné spoľahlivo fungovať za akýchkoľvek klimatických podmienok.

FOTO: Hyundai

V tomto teste chcel Hyundai preveriť spoľahlivosť vozidiel počas extrémneho chladu a otestovať ich výkon v podmienkach podobných, aké vládnu v motoršporte. Vysoké rýchlosti a ostré zákruty vystavujú autá vysokému mechanickému namáhaniu, ktoré preverí ich schopnosti v náročných podmienkach.

Úplne nový model i20 N
Po obrovskom úspechu modelov i30 N a i30 Fastback N vyvíja Hyundai aj vysoko výkonnú verziu svojho najnovšieho európskeho modelu – úplne nového i20 N. Rovnako ako v prípade iných modelov N, aj i20 N bude pripravený na športovú jazdu na okruhu aj na bežnú, každodennú jazdu ulicami miest. Viac informácií o i20 N zverejní Hyundai čoskoro.

FOTO: Hyundai

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button