Motorizmus

Goodyear rozširuje rad pneumatík

Goodyear rozširuje rad pneumatík. Vysoko cenené pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 sa počas tohto roka objavia na trhu v ďalších nových rozmeroch.

Pneumatiky, ktoré ponúkajú špičkové úžitkové vlastnosti na suchej aj mokrej vozovke, sú súčasne už pripravené na požiadavky najnovšej generácie elektromobilov a vozidiel SUV, ktorých obľuba v Európe ďalej viditeľne rastie. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 sa tento rok na trhu objaví v štyroch nových a strategických rozmeroch, ktoré ich sprístupnia pre tak obľúbené modely, ako sú Kia Sportage, Peugeot 5008 a Tesla Model 3.

Pneumatiky v rozmere 235/45R18 98Y XL a 245 HL sú už v predaji. Rozmer 225/55R18 102Y XL pribudne v apríli a 225/55R18 98Y v júni. Vďaka novým rozmerom tvorí Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 stále ucelenejší rad. Celkove zahŕňa už viac ako 70 rôznych prevedení, ktorými je možné vybavovať stále širší rad rôznych vozidiel.

Goodyear rozširuje rad pneumatík

Pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 zaujímajú na trhu strategickú pozíciu, ktorá im umožňuje vychádzať v ústrety aktuálnym trendom na trhu osobných vozidiel. Elektromobily a vozidlá SUV tvoria stále väčší podiel celkového vozového parku. Nové pneumatiky im ponúkajú nízky valivý odpor a vysokú výkonnosť za mokra aj za sucha.

Nové rozmery zodpovedajú preferenciám užívateľov a nárastu segmentu vozidiel SUV a elektromobilov v Európe. V roku 2022 sa SUV podieľali na trhu nových vozidiel v Európe so 43 %. A v medziročnom porovnaní sa ich predaj zvýšil o ďalších desať percent. Zatiaľ čo celkový odbyt nových osobných automobilov sa vlani medziročne znížil, SUV na trhu slávili úspech vďaka rastúcej ponuke a ďalším investíciám výrobcov do tohto segmentu. Pokiaľ ide o elektromobily, v Európe je zaregistrovaných už 1,3 miliónov, takže ich podiel vzrástol z deviatich percent v roku 2021 na 12 %.

Mimoriadne vysoká výkonnosť na základe všetkých ukazovateľov

Vďaka nízkemu valivému odporu a vysokej nosnosti sú pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ideálne nielen pre štandardné osobné vozidlá, ale aj pre moderné vozidlá SUV a elektromobily, ktoré na pneumatiky kladú kvôli čo najväčšiemu dojazdu a účinnosti vyššie nároky. Pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 sú skonštruované tak, aby boli pripravené na použitie na elektromobiloch. Dezén ich behúňa aktívne potláča vonkajšiu hlučnosť o 1 dB.

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 sú vybavené technológiou Dry Stability Plus spoločnosti Goodyear. Pneumatiky sa vďaka nej prispôsobujú povrchu vozovky a za všetkých okolností zabezpečujú optimálnu priľnavosť, trakciu a stabilitu. Pri jazde na mokrej vozovke zaručuje optimálny kontakt s vozovkou obsah inovatívnej živice v behúňovej zmesi pneumatík. Vďaka tomu poskytujú Eagle F1 Asymmetric 6 vynikajúcu priľnavosť za mokra.

Goodyear rozširuje rad pneumatík

Zbierajú ocenenia v celej Európe

V prvom roku po svojom uvedení na trh pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 zvíťazili v niekoľkých európskych testoch. Časopis Auto Motor und Sport ich označil za „vynikajúce“. V tituloch Auto Bild a Tyre Reviews vyšli z porovnania s ostatnými testovanými značkami víťazne. Podľa hodnotenia časopisu Auto Bild sú Eagle F1 Asymmetric 6 „špičkové pneumatiky s vyváženými úžitkovými vlastnosťami na najvyššej úrovni, odolnosťou voči aquaplaningu, krátkou brzdnou dráhou, presným správaním pri riadení, nízkym valivým odporom“.

Sonia Leneveu, riaditeľka marketingu osobných pneumatík Goodyear v Európe, uviedla: „Prémiové pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 sú teraz dostupné pre ešte väčšiu časť trhu. Vďaka ich zlepšeným úžitkovým vlastnostiam a pripravenosti pre elektromobily sa tešíme z ďalšej kapitoly ich životného cyklu. Podiel elektromobilov a vozidiel SUV na európskom trhu si vyžiadal, aby sme na rozmanitú ponuku vozidiel reagovali vývojom väčšieho počtu rôznych rozmerov. Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 odporúčame pre modernú osobnú dopravu všetkého druhu, pretože ponúkajú vynikajúce jazdné vlastnosti a účinnosť.“

Nové rozmery pneumatík Eagle F1 Asymmetric 6 pre rok 2023

RozmerV predaji od
235/45R18 98Y XLjanuára 2023
245/40R19 101Y HLjanuára 2023
225/55R18 102Y XLapríla 2023
225/55R18 98Yjúna 2023

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button