Motorizmus

GLA zažije svoju premiéru virtuálne

Už zajtra sa v slovenskej virtuálnej premiére predstaví nový kompaktný model Mercedes-Benz GLA. Kdekoľvek na Slovensku alebo vo svete sa nachádzate, môžete byť pri tom.

Po prvýkrát na Slovensku predstavuje značka Mercedes-Benz nový automobil v čisto virtuálnej premiére: nový Mercedes-Benz GLA divákom predstavia ambasádor značky Sajfa s produktovým expertom Mercedes-Benz Slovakia Petrom Krajčím. Nový model GLA a jeho kľúčové vlastnosti spoznajú záujemcovia už v utorok 21. apríla 2020 o 18:30 hod. v živom vysielaní na Facebookovom profile Mercedes-Benz Slovakia alebo Instagrame Sajfu.

#HviezdyOnline: Sledujte prvú digitálnu premiéru novej GLA ⭐ v utorok od 18:30 ⭐ v našom live streame. Pozýva a moderuje Sajfa.

Uverejnil používateľ Mercedes-Benz Slovakia Nedeľa 19. apríla 2020

Nie je to náhoda, že práve v týždni kedy sa mal konať Autosalón Bratislava bude prebiehať virtuálne predstavenie. „Veľmi nás mrzí, že sa v apríli nebude konať Autosalón Bratislava z dôvodu aktuálnej situácie, ktorý je významným momentom začiatku automobilovej jari. Preto sme sa rozhodli, že naším zákazníkom prinesieme novinky, ktoré sme na Autosalóne plánovali predstavť, prostredníctvom virtuálneho sveta. Prvým modelom bude nová GLA. Počas živého prenosu budú môcť diváci klásť svoje otázky, ktoré radi zodpovieme,“ uviedla Ingrid Drozd Janečková, vedúca pre marketing, komunikáciu a vzťahy s verejnosťou spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia.

Nový model GLA, ôsmy model uzatvárajúci novú generáciu kompaktných automobilov značky Mercedes-Benz, je tiež vstupnou bránou do rodiny modelov SUV značky. Výška nového modelu GLA presahuje výšku jeho predchodcu o viac ako desať centimetrov. To umožňuje vyšší posed charakteristický pre SUV a väčší priestor v prvom rade. Priestor na nohy pre zadných pasažierov je tiež oveľa štedrejší – hoci nový model GLA je teraz o jeden a pol centimetra kratší. Charakteristickým znakom dizajnu terénnych vozidiel je zvislá predná časť, krátke previsy vpredu a vzadu a všestranné ochranné obloženie.

Pokiaľ ide o bezpečnosť, nový model GLA prešiel aj ďalším vývojom vďaka svojim asistenčným jazdným systémom pri riadení vozidla s kooperatívnou podporou pre vodiča. Medzi rozšírené funkcie balíka asistenčných jazdných systémov patrí aktívny asistent brzdenia, funkcia odbočovania, funkcia záchranárskej uličky, funkcia výstrahy pred vystupovaním, ktorá vodiča upozorní na približovanie sa k cyklistom alebo vozidlám a výstraha, keď sa v blízkosti križovatiek s priechodmi pre chodcov zistia chodci.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button