Motorizmus

DB Schenker logistickým partnerom F1 Teamu MERCEDES AMG PETRONAS

Logistická spoločnosť DB Schenker bude zodpovedná za európsku logistiku teamu MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team.

Spolupráca začína v Barcelone, na Veľkej cene Španielska.  F1 team MERCEDES AMG PETRONAS uzavrel celoeurópsky logistický kontrakt so spoločnosťou DB Schenker Logistics. Štvorročný kontrakt platný do konca roku 2018 bol podpísaný v centrále teamu, v Brackley vo Veľkej Británii. Služby budú zahŕňať prepravu a stavbu stajne, prepravu monopostov, náhradných dielov a tiež stavbu kancelárií pre teamových inžinierov.
 
Prepravu „strieborných šípov“ bude zabezpečovať päť strieborných ťahačov Mercedes Benz Actros, kým o ostatné prepravné požiadavky teamu budú vyčlenené ďalšie kamióny v bielej farbe. Prvý európsky závod sa bude konať 10. mája v Španielsku. 
 
Pri príležitosti podpísania kontraktu sa Toto Wolff, riaditeľ Mercedes-Benz Motorsport, vyjadril: “Formula 1 si vyžaduje najvyšší stupeň profesionality a precíznosti, čo platí aj pre logistické služby. Preto sme radi, že máme v teame DB Schenker, pretože nepochybujeme, že doručia prvotriedny servis a budú schopní reagovať s flexibilitou a rýchlosťou, aká je potrebná pri všetkom, čo súvisí s F1.”
 
“MERCEDES AMG PETRONAS sa spolieha na špičkové výkony na trati i v logistike. Pre nás, ako experta na športovú logistiku, je veľkou poctou, že sa team rozhodol pre spoluprácu s DB Schenker,” uviedol Jochen Müller, Schenker Deutschland AG Board Member, zodpovedný za leteckú prepravu, výstavy, veľtrhy a špeciálne prepravy. 
 
 
Prepravy budú realizované medzi centrálou MERCEDES AMG PETRONAS v Brackley, vo Veľkej Británii a jednotlivými miestami konania pretekov:  Barcelona, Monako, Spielberg, Silverstone, Hockenheim alebo Nürburgring, Hungaroring, Spa-Francorchamps a Monza.
 

Prečítajte si aj

Back to top button