Motorizmus

Daimler plánuje začať rokovania o predaji svojho závodu vo Francúzsku

Nemecká automobilka Daimler v piatok oznámila, že plánuje začať rokovania o predaji svojho závodu v Hambachu vo Francúzsku, kde už roky vyrába model Smart. Daimler v súčasnosti zamestnáva v Hambachu vo východnom Francúzsku približne 1600 ľudí.

Generálny riaditeľ Ola Källenius vo vyhlásení uviedol, že spoločnosť pracuje na zvýšení efektívnosti vzhľadom na vysoké investície do elektrifikácie a ďalších oblastí a tiež v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu a jej vplyvom na hospodárstvo, čo vytvára nové rámcové podmienky na trhu. Člen predstavenstva Markus Schäfer k tomu dodal, že „dôležitým cieľom pre Daimler je zabezpečiť budúcnosť závodu v Hambachu“.

Daimler, ktorý vlastní značky Mercedes-Benz a Smart, využíval továreň v Hambachu na výrobu elektrických aj spaľovacích variantov svojich dvojmiestnych vozidiel. V roku 2017 tam vyrobil viac ako 80.000 automobilov. Ale produkcia vozidiel Smart sa presúva z Francúzska do Číny po tom, ako Daimler vlani oznámil, že bude vyrábať novú generáciu elektromobilov Smart v spoločnom podniku s čínskou spoločnosťou Geely.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button