Motorizmus

DAF opäť vyrába, čoskoro začne produkciu aj Renault Trucks

Dôležité fakty z článku
  • Značka DAF opäť spustila výrobu
  • MAN plánuje znova spustiť výrobu nákladných vozidiel a autobusov
  • Obnovenie výroby pripravuje aj značka Renault Trucks

Výrobné závody značky DAF v holandskom Eidhovene, belgickom Westerlo a britskom Leylande sa opäť úspešne rozbehli. Na opätovné spusenie výroby sa pripravujú aj značky MAN a Renault Trucks.

Výrobné závody značky DAF sa počas uplynulých štyroch týždňov zamerali na zavedenie nových hygienických opatrení a dodržiavanie dostatočnej vzdialenosti medzi zamestnancami. „Som hrdý na kreativitu a odhodlanie, ktorú ukázali naši zamestnanci. Teraz môžeme opäť dodávať našim zákazníkom najlepšie vozidlá na trhu,“ povedal prezident spoločnosti DAF, Harry Wolters.

Stovky pracovných stanovíšť naprieč závodmi v Holandsku, Belgicku a Spojenom kráľovstve bolo analyzovaných a upravených. Jednotlivé pracovné úlohy boli oddelené, trasy boli upravené a pracovný rozvrh prispôsobený maximálnej bezpečnosti a ochrane zdravia. Medzi pracovníkmi bol zavedený odstup minimálne 1,5 metra a takmer na každom mieste sa nachádzajú dezinfekčné prostriedky. Zamestnanci takisto používajú ochranu tváre.

We've restarted our production. The first DAF truck has left the factory. In the past four weeks, all factories have…

Uverejnil používateľ DAF Trucks N.V. Pondelok 27. apríla 2020

„V tejto chvíli nás menej znepokojujú výrobné čísla,“ hovorí Harry Wolters. „Zaujíma nás bezpečnosť zamestnancov spoločností DAF a Leyland Trucks, je to naša priorita číslo jeden. Preto je produkcia stále relatívne nízka. Zvýšime ju iba vtedy, ak to bude bezpečné. Sme veľmi radi, že môžeme našim zákazníkom znovu dodávať vozidlá, pretože doprava hrá dôležitú úlohu v plynulom fungovaní spoločnosti.“

DAF sa poćas uplynulých týždňov napriek uzatvoreniu výrobných liniek snažil podporovať svojich zákazníkov. Všetky servisné strediská zostali otvorené a linka podpory funguje nepretržite 24 hodín denne. Tieto opatrenia zostávajú aj naďalej. „Servis je časťou našej DNA, vždy tu budeme pre našich zákazníkov,“ hovorí Harry Wolters. „Všetci v spoločnosti DAF vieme, že bez dopravy sa všetko zastaví.“

Onedlho začne vyrábať aj Renault Trucks

Po prerušení výroby, ktoré prišlo 18. marca sa na postupné bezpečné opätovné spustenie výroby za prísnych bezpečnostných opatrení pripravuje aj značka Renault Trucks. Renault Trucks plánuje obnoviť všetky svoje výrobné aktivity. Od 22. apríla 2020 počnúc motorárňou Venissieux v Lyone sa bude postupne obnovovať výroba v závodoch vo Francúzsku. Ostatné francúzske výrobné závody Renault Trucks, v Bourg-en-Bresse a Blainville-sur-Orne, by mali postupne nabiehať na obnovenie svojej činnosti v nasledujúcich týždňoch. Obnovenie výroby sa plánuje na minimálnom dennom množstve. Navyšovanie produkcie bude pozvoľné, rozloží sa do niekoľkých týždňov v súlade s požiadavkami zákazníkov a schopnosťou dodávateľov zásobovať výrobu komponentmi a v súlade s ostatnými závodmi spoločnosti Volvo Group.

Renault Trucks s dôrazom na zachovanie bezpečnosti zamestnancov postupne obnovuje výrobu vo svojich výrobných závodoch…

Uverejnil používateľ Renault Trucks Slovensko Pondelok 27. apríla 2020

Obnovenie činnosti bude podmienené zavedením zvýšených opatrení na ochranu zdravia v každom závode po odsúhlasení s odbormi a zástupcami zamestnancov. Závodní lekári navrhli presné trasy, po ktorých sa zamestnanci musia presúvať zo šatne na svoje pracovisko s cieľom čo najviac eliminovať riziko kontaktu s vírusom.

„S úplným obnovením činností môžeme rátať len vtedy, ak budú dodržané prísne zdravotné a bezpečnostné podmienky – nie je tu priestor na žiadne kompromisy. Z tohto dôvodu plánujeme pozvoľné obnovenie prevádzky vrátane obdobia, počas ktorého budeme testovať všetky zavedené opatrenia na ochranu zdravia vo výrobe, ale aj v skladoch a logistike. Následne môžeme plánovať postupné navyšovanie výrobných kapacít, “ vysvetľuje Bruno Blin, prezident značky Renault Trucks.

Aj napriek dočasnému prerušeniu výroby značka Renault Trucks počas celého tohto obdobia ponúkala služby svojim zákazníkom a pomáhala dodávkami náhradných dielov aj servisom. Podľa vyhlásenia v tlačovej správe si totiž značka uvedomuje svoju dôležitú úlohu v zabezpečovaní kontinuity životne dôležitých služieb pre celú spoločnosť, najmä pre dopravu a zásobovanie základnými potrebami, liekmi a potravinami.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button