Motorizmus

Bratislavský Volkswagen opäť preruší výrobu

Bratislavský Volkswagen opäť preruší výrobu. Po minulotýždňovej odstávke sa v pondelok rozbehla výroba automobilov na všetkých linkách.

Problémy s nedostatkom dielcov však pokračujú a spoločnosť plánuje na štvrtok (14. 4.) ďalšie prerušenie výroby vo všetkých segmentoch, tentoraz na jeden deň. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová. Volkswagen Slovakia prispôsobuje produkciu v závislosti od situácie v zásobovaní dielmi. Od dnešného dňa opätovne beží výroba vo všetkých segmentoch. Produkcia bude prerušená s ohľadom na efektívne riadenie výrobného plánu a logistických procesov vo štvrtok 14. apríla,“ uviedla Kovarovič Makayová.

Prečítajte si aj

Bratislavský Volkswagen opäť preruší výrobu

Dôvodom prispôsobovania výrobného programu je aj v tomto prípade celosvetový nedostatok polovodičov v kombinácii s výpadkom dodávok niektorých dielov v súvislosti s dianím na Ukrajine.

Pre najväčšieho výrobcu automobilov na Slovensku ide v krátkom čase už o tretiu odstávku výroby. Firma na dva dni prerušila produkciu už v druhej polovici marca a výrobné linky stáli aj celý minulý týždeň. Podobné problémy hlásia aj ďalšie automobilky. Minulý aj tento týždeň napríklad dočasne pozastavila výrobu aj automobilka Jaguar Land Rover v Nitre. O prerušení výroby sme naposledy informovali už 1.4.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button