Cestná doprava

Bratislavský Volkswagen prerušuje výrobu

Bratislavský Volkswagen prerušuje výrobu. Bratislavský Volkswagen opäť preruší výrobu, tentoraz na celý týždeň.

Po dvojdňovom výpadku produkcie zo začiatku minulého týždňa opäť preruší Volkswagen Bratislava výrobu vo všetkých segmentoch. Tentoraz na celý budúci týždeň. Dôvodom je nedostatok polovodičov, ale aj iných dielov. Informovala hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

„Na základe celosvetového nedostatku polovodičov v kombinácii s výpadkom dodávok niektorých dielov v súvislosti s dianím na Ukrajine musel Volkswagen Slovakia upraviť výrobný program. V dôsledku chýbajúcich dielov bude od pondelka 4. apríla do piatka 8. apríla pozastavená výroba vozidiel vo všetkých segmentoch,“ uviedla Kovarovič Makayová. Odstávku chce firma využiť na logistické doplnenie dodávateľského reťazca a zvýšenie stability zásobovania dielmi v nasledujúcich týždňoch.

Bratislavský Volkswagen prerušuje výrobu

Globálnu situáciu v zásobovaní dielmi odborné tímy z Volkswagen Slovakia v spolupráci s koncernom podľa hovorkyne denne analyzujú a vyhodnocujú, aby redukovali výpadky výroby. „Napriek ich úsiliu príde budúci týždeň k nutnému dočasnému prerušeniu výroby,“ dodala Kovarovič Makayová.

Vojna na Ukrajine zasiahla dodávky kľúčových komponentov pre automobilovú skupinu Volkswagen (VW).

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button