Motorizmus

Automobilky Volkswagen Slovakia aj trnavská PSA zastavujú výrobu

Spoločnosť PSA Groupe preruší vo štvrtok (19. 3.) výrobu vo svojom závode v Trnave. TASR túto informáciu potvrdil hovorca spoločnosti Peter Švec.

„Sú tri dôvody, pre ktoré automobilka pristupuje k tomuto kroku. Prvým je výskyt ochorenia COVID-19 a naša snaha chrániť zamestnancov, druhým dôvodom je fakt, že nastávajú komplikácie s dodávkami dielov a tretím, že začíname cítiť ako skupina pokles dopytu na automobilovom trhu,“ uviedol pre TASR Švec.

Na základe týchto faktov skupina rozhodla o prerušení výroby vo všetkých závodoch v Európe. „V Trnave to bude od štvrtka 19. marca od 6.00 h,“ informoval hovorca spoločnosti. Ako ďalej zdôraznil, v Trnave ide o preventívny krok a cieľom je hlavne záujem chrániť zdravie zamestnancov.

PSA zatvára všetky európske závody
Francúzska automobilka PSA pre nový koronavírus preruší výrobu vo všetkých európskych závodoch. Francúzsky koncern v pondelok uviedol, že do 27. marca zatvorí všetky európske závody pre šírenie nového koronavírusu. „Predseda predstavenstva a členovia krízového štábu sa rozhodli uzavrieť všetky produkčné závody,“ píše sa v stanovisku PSA.

Výrobu zastavuje aj Volkswagen
Postupné zastavenie výroby pripravuje aj závod Volkswagen Slovakia a to v Bratislave, Martine aj v Stupave. Odstávka sa začne najneskôr v utorok. Dnes ešte výroba beží, aby fabrika dokázala správne odstaviť výrobné technológie a dokončiť začaté objednávky.

Podľa vyhlásenia spoločnosti medzi jej zamestnancami nie je potvrdený žiadny prípad ochorenia Covid-19, potvrdila však, že niekoľko zamestnancov je v karanténe. VW SK zamestnáva na Slovensku takmer 12 000 ľudí. Zastavenie výroby pravdepodobne zásadne ovplyvní aj subdodávateľov automobilky.

Zdroj
TASR
Editor
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button