Letecká doprava

Zamestnanci letiska Poprad-Tatry avizujú výpovede

Zamestnanci letiska Poprad-Tatry avizujú výpovede. Zamestnanci letiska Poprad-Tatry napísali ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi (nominant Sme rodina) list.

Informujú ho v ňom, že podávajú hromadnú výpoveď z dôvodu zlej situácie na pracovisku a šikany zo strany výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Letisko Poprad-Tatry Petra Dujavu. Ten vo svojej reakcii označil informácie uvedené v liste za nepravdivé.

„Vedenie letiska sa zmenilo v septembri roku 2020, no po dvoch rokoch, hoci znesieme veľa a boli sme aj dopredu upovedomení o možnom správaní pána riaditeľa, je už situácia neúnosná. Zatiaľ čo v médiách a na papieri vykazuje letisko dobré výsledky, zvnútra dochádza k rozvratu spoločnosti. Pre dlhodobú šikanu a arogantný prístup výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Letisko Poprad-Tatry sme sa po dôkladnom zvážení a vyhodnotení celej situácie rozhodli podať hromadnú výpoveď,“ uvádzajú v liste zamestnanci letiska.

Ako píšu, svoje výpovede zoberú späť len po splnení jednej podmienky, ktorou je odvolanie Dujavu.
Ten v reakcii uviedol, že nastúpil na pozíciu výkonného riaditeľa v septembri 2020. Letisko bolo podľa neho nielen v ekonomickom, ale aj v bezpečnostnom rozvrate. „Ako krízový manažér som pristúpil k okamžitej reštrukturalizácii spoločnosti, zmene organizačnej štruktúry, zredukoval som v rámci efektivity náklady. Zrušil som nevýhodné zmluvy a zameral som sa na nové trhy a činnosti, v ktorých doteraz letisko nepôsobilo. Z pohľadu niekoho to mohli byť nepopulárne opatrenia. Pre ďalšiu budúcnosť letiska však nevyhnutné,“ uviedol.

Zamestnanci letiska Poprad-Tatry avizujú výpovede

Spoločnosť v rokoch 2020 a 2021 po dlhých obdobiach strát dokázala podľa jeho slov vytvoriť zisk a zastabilizovať sa. „Informácie v liste, ktoré smerujú k diskreditácii mojej osoby považujem za irelevantné a nepravdivé. Dokonca zaslané formou anonymu a bez odsúhlasenia všetkými zamestnancami. Od zamestnancov som vždy očakával kvalitné a zodpovedné výkony, čo v žiadnom prípade nemá nič spoločné so šikanou,“ vyhlásil.

Väčšina zamestnancov v spoločnosti, ako tvrdí, ani nepozná obsah otvoreného listu a dozvedela sa o ňom iba z médií. „Od zamestnancov som dostal informáciu, že s obsahom listu nesúhlasia a nestotožňujú sa s ním,“ povedal Dujava, s tým, že doposiaľ nezaevidovanli ani jednu výpoveď v tejto súvislosti. „Moje ďalšie kroky budú smerovať k stabilizácii vzniknutej situácie formou otvorenej komunikácie so zamestnancami tak, ako to bolo vždy doteraz,“ doplnil Dujava.

Z ministerstva dopravy uviedli, že situáciu si chcú najprv overiť. „Minister dopravy sa potrebuje detailne oboznámiť so situáciou, overiť si fakty, až následne zaujme stanovisko,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie Ministerstva dopravy a výstavby SR Ivan Rudolf.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button