Letecká doprava

Zákaz príletov z Veľkej Británie môže ovplyvniť počas najbližších 3 dní 8 letov z/do Bratislavy

Zákaz civilných príletov zo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, ktorý na pokyn rezortu dopravy, začne platiť od polnoci 22. decembra a potrvá 72 hodín, sa počas najbližších 3 dní dotkne 4 príletov z Veľkej Británie, v pláne sú aj 4 odlety.

V utorok 22. decembra nie sú na Letisku M. R. Štefánika naplánované žiadne prílety z Veľkej Británie, v tento deň sú v pláne lety z/do Kyjeva a Ľvova na Ukrajine. V stredu 23. decembra sú plánované 2 prílety z Londýna a 2 odlety do Londýna – prílet dopravcu Ryanair z Londýna-Stanstedu a prílet dopravcu Wizz Air z Londýna-Lutonu, a následné odlety z Bratislavy na tieto dve londýnske letiská.

Vo štvrtok 24. decembra, na Štedrý deň, sú plánované 2 prílety dopravcu Ryanair – a to z Londýna-Stanstedu a Manchesteru do Bratislavy a 2 odlety z Bratislavy – do Londýna a Manchesteru. Od dnes je spolu do konca decembra naplánovaných z Bratislavy 13 príletov a 13 odletov z/do Veľkej Británie, spolu 26 letov (5 príletov Londýn-Stansted, 5 príletov Londýn-Luton, 3 prílety Manchester a v rovnakej frekvencii odlety) a celkovo je do konca vianočného a novoročného obdobia, teda do 10. januára, naplánovaných z Letiska M. R. Štefánika 50 letov z/do Veľkej Británie – 25 odletov a 25 príletov. Po 10. januári dopravcovia lety pozastavili alebo zredukovali.

Lety do/z Londýna-Stanstedu a Manchesteru zabezpečuje dopravca Ryanair, lety z/do Londýna-Lutonu zabezpečuje dopravca Wizz Air. Počet cestujúcich, ktorých sa situácia dotkne, je predčasné odhadovať, závisel by od obsadenosti jednotlivých letov. Kapacita lietadiel Boeing 737-800 dopravcu Ryanair je 189 cestujúcich a kapacita lietadiel Airbus A321 dopravcu Wizz Air je 230 cestujúcich. Týmito lietadlami zabezpečujú dopravcovia lety z/do Veľkej Británie. Cestujúcich bude kontaktovať letecký dopravca e-mailom, SMS správou, v mobilnej aplikácii, kde môžu nájsť informácie o ďalšom postupe – vrátenie cien za letenku, či zmeny rezervácie na iný dátum, alebo let, alebo ponúkne poukážku na kúpu ďalšej letenky.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button