Letecká doprava

Seabury Group získala pre US Airways finančné prostriedky

Seabury Securities LLC, sprostredkovateľská divízia spoločnosti Seabury Group LLC, dnes oznámila, že pracovala ako finančný poradca pre firmu US Airways Group Inc s tým, že pre ňu získala 950 miliónov USD prostredníctvom série transakcií s niekoľkými strategickými obchodnými partnermi tejto firmy. Táto správa prichádza potom, ako v auguste 2008 Seabury úspešne poradila US Airways ponúknuť kmeňové akcie v hodnote 179 miliónov USD.

Od začiatku spolupráce oboch spoločností v lete tohto roka Seabury pomohla US Airways získať nové financie a finančné záväzky v celkovej hodnote 1,1 miliardy USD. Počas tohto obdobia letecký priemysel zápasil s hlbokou krízou a čelil významným výzvam, ktoré sú spôsobené prudkou fluktuáciou v cenách paliva a zmenami v globálnom dopyte po leteckej preprave.
"Seabury oceňuje príležitosť spolupracovať s US Airways na štrukturovaní týchto dôležitých dohôd, ktoré spoločnosti pomáhajú získať do budúcnosti oveľa silnejšie finančné pozície," povedal John E. Luth, predseda predstavenstva, prezident a výkonný riaditeľ Seabury Group. "Skutočnosť, že US Airways od ohlásenia svojich príjmov za druhý štvrťrok získala viac ako 1 miliardu USD ukazuje, aká spolupráca je možná aj v extrémne náročnom prostredí tohto priemyslu a počas bezprecedentnej globálnej kreditnej krízy," dodal.
Finančný riaditeľ US Airways Derek Kerr povedal: "V mene celého manažmentu US Airways ďakujem výkonnému riaditeľovi Seabury Group Johnovi Luthenovi a celému tímu spoločnosti Seabury za ich vynikajúcu prácu v pozícii našich finančných poradcov."
US Airways spolu s US Airways Shuttle a US Airways Express prevádzkuje približne 3200 letov denne a obsluhuje 200 komunít v USA, Kanade, Európe, Karibiku a Latinskej Amerike. Letecká spoločnosť zamestnáva viac ako 34.000 profesionálov z oblasti leteckého priemyslu po celom svete a je členom siete Star Alliance, ktorá svojim zákazníkom ponúka 18.000 letov denne do 965 destinácií v 162 krajinách po celom svete. Viac informácií nájdete na internetovej stránke http://www.usairways.com

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button