Letecká doprava

Ryanair predpovedá v máji viac ako 15 miliónov pasažierov

Ryanair predpovedá v máji viac ako 15 miliónov pasažierov. Írska letecká spoločnosť Ryanair eviduje nárast obsadenosti lietadiel.

Generálny riaditeľ Ryanair Michael O’Leary očakáva, že faktor obsadenosti v máji vzrastie na 92 % z 91 % v apríli a počas kľúčovej letnej sezóny v júni až auguste stúpne na 94 – 95 %. Tým prakticky dosiahne úroveň pred pandémiou nového koronavírusu. Naznačujú to rezervácie, ktoré vyzerajú veľmi silné.

Ryanair predpovedá v máji viac ako 15 miliónov pasažierov

O’Leary povedal, že najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť tento mesiac pravdepodobne prepraví viac ako 15 miliónov cestujúcich, čo bude predstavovať nárast zo 14,24 milióna v apríli a len 1,04 milióna cestujúcich pred rokom.

„Rezervácie sa v uplynulých týždňoch ďalej posilňovali. Čísla sa posilňujú a priemerné ceny za letenky počas leta rastú,“ povedal. Ďalej vysvetlil, že spoločnosť eviduje veľmi silné rezervácie do krajín známych svojimi plážami. Akými sú napríklad Portugalsko, Španielsko a jeho Baleárske a Kanárske ostrovy, a tiež Taliansko a Grécko. „Ak z Ukrajiny neprídu žiadne nepriaznivé správy, vrcholné letné mesiace tohto roku budú veľmi, veľmi rušné,“ dodal.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button