Letecká doprava

Ryanair očakáva nulový vplyv štrajkov na lety

Ryanair očakáva nulový vplyv štrajkov na lety. V auguste a septembri neočakáva Ryanair žiadny vplyv štrajkov v Španielsku na lety.

Írska letecká spoločnosť Ryanair v utorok uviedla, že neočakáva žiadne narušenia svojho denného letového poriadku v auguste alebo v septembri v dôsledku plánovaných týždenných štrajkov niektorých španielskych palubných sprievodcov.

Členovia odborových zväzov USO a Sitcpla minulý mesiac oznámili, že plánujú od 8. augusta až do 7. januára každý týždeň vždy od pondelka do štvrtka štrajky za vyššie platy a lepšie pracovné podmienky.
Írska letecká spoločnosť, ktorá je najväčším európskym nízkonákladovým prepravcom podľa počtu cestujúcich, tvrdí, že drvivú väčšinu jej španielskych palubných sprievodcov zastupuje iná odborová organizácia CCOO, s ktorou už uzavrela dohodu o mzdách.

Ryanair očakáva nulový vplyv štrajkov na lety

Ryanair očakáva, že tieto najnovšie hroziace štrajky, do ktorých je zapojená len hŕstka palubných sprievodcov v Španielsku, budú mať nulový vplyv na španielske lety alebo plány v auguste a v septembri,“ uviedol hovorca aerolínií vo vyhlásení.

Členovia USO a Sitcpla štrajkovali aj v júli niekoľko dní na mnohých španielskych letiskách. Ryanair tiež uviedol, že malý počet zrušených letov v Španielsku minulý mesiac bol spôsobený najmä štrajkom pracovníkov riadenia letovej prevádzky a meškaním letov.

Írsky nízkonákladový prepravca v júli prepravil svoj historicky najvyšší počet pasažierov za jeden mesiac. V prvej polovici tohto roka sa podieľal 22,3 % na počte cestujúcich na španielskych letiskách.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button