Letecká doprava

Letisko Košice vybavilo za tri štvrťroky o 49% viac ľudí

Takmer 487.000 cestujúcich prešlo za prvé tohtoročné tri štvrťroky Letiskom Košice – Airport Košice, a.s., čo predstavuje nárast oproti rovnakému obdobiu vlaňajška o 49%. V medzinárodnej doprave poskytol prepravca služby vyše 333.30O pasažierom a vnútroštátne letecké spojenia využilo približne 153.680 osôb, informoval výkonný riaditeľ Michael Hoeferer.
 

Rovnaké zvýšenie ako u prepravených cestujúcich zaznamenalo letisko aj v pristátí lietadiel, keď súčet ich hmotnosti sa priblížil k 168.000 tonám. Počet príletov a odletov (tzv. počet pohybov) vzrástol spolu na 10.271, pričom priviezli alebo odviezli dovedna 423 ton nákladu.
O 45% vyšší ako vlani bol nápor na košické letisko aj v závere dovolenkovej sezóny v mesiaci september, keď ním prešlo spolu 61.427 cestujúcich.  
Evidentný bol záujem predovšetkým o medzinárodné pravidelné linky, kde zaznamenali leteckí prepravcovia vyše 100-percentný nárast pasažierov. 
Letecké spojenie medzi Košicami a Prahou, Viedňou, Londýnom, Dublinom a Manchestrom využilo viac ako 29.100 ľudí. Za hodnotený mesiac vybavili aj 73 charterových letov do 13 dovolenkových destinácií.
Z košického letiska lieta na pravidelných medzinárodných linkách letecká spoločnosť SkyEurope Airlines, do Prahy lietajú aj České Aerolínie, do Viedne Austrian Airlines Group. Septembrové charterové lety zabezpečovali Bulgarian Air Charter, SkyEurope Airlines, Nouvel Air, Bulgaria Air, Air Cairo, Tunis Air a Air Slovakia.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button