Letecká doprava

Jún bol pre Ryanair najrušnejším mesiacom

Jún bol pre Ryanair najrušnejším mesiacom. Jún bol pre írsku nízkonákladovú leteckú spoločnosť Ryanair najrušnejším mesiacom v jej histórii. Vyťaženosť dosiahla 95 %.

Počet cestujúcich sa totiž zvýšil až na 15,9 milióna z 5,3 milióna ľudí pred rokom. Prekonal aj predchádzajúce maximum 15,4 milióna cestujúcich v máji. Koeficient vyťaženia, ktorý ukazuje, ako letecká spoločnosť plní dostupné miesta, dosiahol v júni 95 %, prvýkrát od začiatku pandémie ochorenia COVID-19. Na porovnanie, v máji bola vyťaženosť na úrovni 92 %. Vyťaženosť Ryanairu pravidelne dosahovala minimálne 96 % pred pandémiou a v júni 2019 bola na úrovni 97 %.

Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe z hľadiska počtu pasažierov ďalej uviedla, že v júni uskutočnila viac ako 88 500 letov. Ryanair očakáva, že toto leto prepraví o 15 % viac cestujúcich ako v rovnakej sezóne 2019. A do marca 2023 prepraví rekordných 165 miliónov pasažierov. Za rok do konca marca 2022 prepravil Ryanair necelých 100 miliónov cestujúcich. Jeho rekord pred vypuknutím pandémie bol 149 miliónov cestujúcich.

Jún bol pre Ryanair najrušnejším mesiacom

Ryanair minulý týždeň uviedol, že počiatočná vlna štrajkov palubného personálu v Belgicku, Španielsku, Portugalsku, Francúzsku a Taliansku ovplyvnila menej ako 2 % jeho letov. Dodal, že očakáva len „minimálne (ak vôbec nejaké) narušenie“ v dôsledku avizovaných ďalších 12 štrajkových dní v Španielsku v priebehu júla.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button