Letecká doprava

Dánsko vydalo zoznam aerolínií, ktoré zavádzajú cestujúcich

Dánska spotrebiteľská agentúra dnes zverejnila názvy leteckých spoločností, ktoré na internetových stránkach ešte stále zavádzajú cestujúcich, napriek varovaniu Európskej komisie spred niekoľkých mesiacov.

Podľa ombudsmana pre dánskych spotrebiteľov Henrika Oe internetové stránky spoločností Ryanair, Air Berlin, Air Baltic, Aer Lingus, Brussels Airlines, ako aj SkyEurope obsahujú nesprávne informácie alebo ťažia zo zavádzajúcich postupov pri kúpe leteniek cez internet. Keďže ale ani jedna nemá sídlo v Dánsku, vyšetrovanie by sa malo preniesť podľa ombudsmana do ich domovských krajín.
Komisárka pre spotrebiteľský trh Európskej únie Meglena Kunevová privítala zverejnenie názvov firiem. "Letecké spoločnosti zrádzajú európskych spotrebiteľov. Predaj leteniek je vážny a dlhotrvajúci problém pri takmer všetkých spoločnostiach," dodala Kunevová.
Pri minuloročnom vyšetrovaní komisia zistila, že až v 16 členských štátoch únie zavádzajú spoločnosti cestujúcich vzhľadom na skutočné ceny leteniek, ktoré uvádzajú omnoho nižšie než reálne sú. Práva spotrebiteľov boli porušované až na 226 internetových stránkach leteckých spoločností.

Prečítajte si aj

Back to top button