Správy | Aktuality | Témy

Hanebná odpoveď z Bruselu

Hanebná odpoveď z Bruselu. Zatiaľ veľmi nepriaznivé správy pre sektor cestnej dopravy z Európskej komisie (EK) približujú dopravcov k protestným akciám, ktoré môžu nadviazať čoskoro na akcie slovenských aj európskych poľnohospodárov.

Združenie ČESMAD Slovakia spolu s ďalšími asociáciami dopravcov z regiónu dostalo z kancelárie eurokomisárky pre dopravu odpoveď na spoločné memorandum k problematike ukrajinských dopravcov v EÚ, ktorá sa nestotožňuje s negatívnymi následkami dohody medzi EÚ a Ukrajinou o cestnej nákladnej doprave.

Napriek deklarovanej ústretovosti na diskusiu a poskytnutým faktom a vysvetleniam boli prakticky všetky pripomienky združení hodené do koša. Informuje o tom hovorca ČESMAD Slovakia Roman Kment.

„Výnimka zo systému povolení pre ukrajinských dopravcov by preto mala pokračovať bez akýchkoľvek významnejších zmien ďalej aj od júla 2024, čo je pre slovenských dopravcov neprijateľné. Títo budú ďalej čeliť tlaku nerovnakých podmienok na trhu a neférovej konkurencii,“

uvádza Pavol Piešťanský, prezident ČESMAD Slovakia.
Hanebná odpoveď z Bruselu

Hanebná odpoveď z Bruselu

Avšak zatiaľ čo Európska komisia hanebne ignoruje oprávnené námietky dopravcov, k iniciatíve pôvodných signatárov memoranda z krajín V4 sa pridávajú združenia dopravcov z ďalších štátov, aj zo západnej časti Európy.

To len dokazuje, že nejde o vymyslený problém. „Neochota počúvať vedie iba k rastu napätia a rôznych nátlakových akcií, ktorým by sa dalo predchádzať, ak by zodpovedné inštitúcie dialóg iba nepredstierali,“ uzatvára Pavol Piešťanský.

ČESMAD Slovakia

Zdroj
transport.sk
Editor
TS ČESMAD Slovakia, foto: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button