Správy | Aktuality | Témy

ČESMAD organizuje stretnutie združení cestných dopravcov

ČESMAD organizuje stretnutie združení cestných dopravcov. V reakcii na situáciu so zrušením bilaterálnych povoleniek medzi EÚ a Ukrajinou organizuje ČESMAD Slovakia dnes poobede videokonferenciu.

Dôvodom je koordinácia svojich ďalších krokov voči vládam jednotlivých členských štátov, rovnako ako voči zástupcom Európskej komisie. Počas včerajšieho dňa svoju účasť potvrdili združenia z Poľska, Maďarska, Českej republiky a Litvy a ďalší sa pridávajú.

„Tento problém má riešenie jedine v Bruseli, a tým smerom budeme orientovať naše ďalšie kroky,“ povedal Pavol Piešťanský, prezident združenia. Združenie už rokovalo s ministrom dopravy v otázke ďalších krokov zo slovenskej strany. Momentálne sa dopravcom podarilo dosiahnuť dostatočné povedomie o aktuálnom probléme a združenie nevidí v tejto chvíli dôvod na ďalšie demonštratívne akcie, ktoré len viac skomplikujú už aj tak zložitú situáciu na hranici. „Ak však nenájdeme pochopenie a ochotu hľadať riešenia, sme pripravení aj pritvrdiť naše ďalšie kroky, a to aj v medzinárodnej koordinácii,“ dodal prezident združenia ČESMAD Slovakia.

Pavol Piešťanský, prezident združenia ČESMAD Slovakia

Zdroj
transport.sk
Editor
TS ČESMAD Slovakia

Prečítajte si aj

Back to top button