Cestná doprava

Ženy vodičky si cestujúci pochvaľujú. Jazdia ohľaduplne a ochotne pomáhajú

Ženu môžu cestujúci vidieť aj za volantmi autobusov ARRIVA. Prvá z nich začala jazdiť v roku 2011; dnes je ich spolu už 17. Najviac z nich, teda deväť, jazdí v mestskej hromadnej doprave v Nitre a okolí. V Nových Zámkoch pracujú štyri ženy, v Trnave a Ružomberku po dve. Aj ony tento víkend oslavujú Medzinárodný deň žien.

Nedostatok vodičov trápi nielen cestnú nákladnú dopravu, svoje o tom vedia aj prevádzkovatelia autobusových liniek. Spoločnosť Arriva sa preto snaźí za volant svojich autobusov pritiahnuť aj ženy – vodičky. A tie sa tešia pozitívnej spätnej väzbe od cestujúcich. Keď cestujúci pri využívaní mestskej či medzimestskej dopravy zbadajú za volantom vodičku, vnímajú to veľmi pozitívne. Vodičky nielen prirodzene zlepšujú cestujúcim náladu, evokujú v nich dokonca väčší pocit bezpečia.

„So zamestnávaním žien – vodičiek máme v ARRIVE už takmer desaťročné skúsenosti. Sme radi, že aj keď to nie je typicky ženské povolanie, evidujeme záujem zo strany žien o túto pozíciu. Prácu našich kolegýň často oceňujú aj cestujúci pre príjemné vystupovanie a empatiu. Dostávajú sa k nám pochvalné hodnotenia ich ohľaduplnej jazdy, ochoty pomôcť starším ľuďom, ale aj mamičkám s kočíkmi . Aj my, ako zamestnávateľ, si ich prácu veľmi vážime a radi privítame medzi nami i ďalšie kolegyne – vodičky. Všetkým našim kolegyniam a ženám srdečne blahoželám k ich sviatku.“ hovorí László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

ARRIVA sa snaží toto povolanie zatraktívniť a preto napríklad ponúka záujemkyniam i záujemcom o prácu vodičky a vodiča autobusu aj pomoc pri financovaní vodičského preukazu skupiny D, ktorý je na šoférovanie autobusu potrebný.

Zdroj
TS Arriva

Prečítajte si aj

Back to top button