Cestná doprava

Windrose chce do Európy

Windrose chce do Európy. Čínsky výrobca elektrických nákladných vozidiel Windrose možno začne vyrábať v Európe.

Čínsky startup Windrose s elektrickými nákladnými vozidlami zvažuje možnosť začať v Európe vyrábať ťažké vozidlá s nulovými emisiami. Generálny riaditeľ Windrose Han Wen uviedol, že spoločnosť „rokuje s niekoľkými európskymi krajinami o investíciách“. Dohoda môže byť podpísaná do konca marca. Bývalý absolvent Stanfordu Han Wen nešpecifikoval, ktorá krajina by mohla byť zahrnutá do možnej dohody. Windrose spolupracuje s francúzskym športovým predajcom Decathlon na testovaní elektrických nákladných vozidiel v Číne.

Je celkom zaujímavé všimnúť si, že Windrose už spustil testovacie aktivity s globálnym športovým predajcom Decathlon, teda testoval svoje elektrické nákladné vozidlo v Číne, s plánmi pokračovať v tejto spolupráci aj v Európe, a to konkrétne vo Francúzsku. Windrose tiež skúma možnosť vstupu na severoamerický trh.

Elektrický ťažký nákladný automobil Windrose je vybavený 730 kWh batériou, ktorá zabezpečuje dojazd cca 600 km. Podľa komunikácie zverejnených čínskym výrobcom nákladných automobilov ide o podobný dojazd ako má napríklad Tesla Semi, ako aj Mercedes eActros 600. Nákladné vozidlo EV s dlhým dosahom Windrose absolvovalo 1 593 km cestný test medzi dvoma skladmi Decathlonu v Číne. Nový e-Truck testuje aj dopravno-distribučný reťazec Kerry Logistics.

Windrose chce do Európy

Windrose Technology je vývojárom ťažkých nákladných vozidiel s nulovými emisiami, ktorých cieľom je revolúcia v oblasti cestnej nákladnej dopravy v Číne, Spojených štátoch, Európe a na ďalších trhoch. Tím Windrose založil absolvent Stanfordskej univerzity Wen Han, ktorý predtým pôsobil ako hlavný riaditeľ pre stratégiu a financie v poprednej autonómnej prepravnej spoločnosti Plus.

S viac ako 200 patentmi má Windrose v súčasnosti viac ako 100 odborníkov v oblasti výskumu a vývoja, ktorí sú ostrieľanými veteránmi od popredných svetových výrobcov OEM, dodávateľov Tier-1 a technologických spoločností. V poradnom zbore Windrose sú vedúci pracovníci spoločností Decathlon, Coca-Cola, Starbucks, Toys „R“ Us Asia, J.B. Hunt, XPO, Rokin Logistics, Li Auto, Geely atď.

Zdroj
transport.sk
Editor
VB, zdroj: Windrose Technology

Prečítajte si aj

Back to top button