Cestná doprava

Výstavba Vážskej cyklomagistrály Ladce – Púchov

Výstavba Vážskej cyklomagistrály Ladce – Púchov. Odštartovala výstavba piateho úseku Vážskej cyklomagistrály Ladce – Púchov.

Poklepaním základného kameňa odštartovala v piatok v Beluši výstavba viac ako 12-kilometrového úseku Vážskej cyklomagistrály. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. Piaty úsek stokilometrovej Vážskej cyklomagistrály povedie z Ladiec cez Belušu a Streženice do Púchova.

Dlhý bude 12,25 kilometra, celkové náklady na výstavbu budú 9,25 milióna eur. Projekt bude financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu a z rozpočtu TSK, úsek by mali dokončiť za 305 dní ešte v novembri tohto roka. Z ôsmich úsekov stokilometrovej Vážskej cyklomagistrály je úsek medzi Ladcami a Púchovom jediným, kde bude aj tri metre široký cyklomost ponad staré koryto rieky Váh.

Výstavba Vážskej cyklomagistrály Ladce – Púchov

„Tento úsek je veľmi dôležitý. Nebude len spájať obyvateľov oboch strán Váhu, ale využívať ho budú aj ľudia na cestu do práce a z práce. V okolí Púchova, Beluše a Ladiec je veľa firiem, ktorých zamestnanci budú využívať cyklomobilitu na ceste do práce,“ zdôraznil Baška.

Ako dodal, v polovici februára tohto roka otvoria aj desaťkilometrový úsek Vážskej cyklomagistrály medzi Považskou Bystricou a hranicou Žilinského samosprávneho kraja. V procese hodnotenia je podľa neho aj tretí úsek cyklomagistrály medzi Trenčínom a Dubnicou nad Váhom, kraj by mal v najbližších dňoch získať aj stavebné povolenie na úsek Dubnica nad Váhom – Ladce.

Zdroj: Facebook – Trenčiansky samosprávny kraj

Zdroj
transport.sk
Editor
Foto: Facebook - Trenčiansky samosprávny krajTASR

Prečítajte si aj

Back to top button