Cestná doprava

Výstavba diaľnice na Zemplín má svojho splnomocnenca

Región Zemplína má splnomocnenca pre výstavbu diaľnice D1 na Zemplín. Vo štvrtok (1. 4.) do funkcie vymenoval šéf Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Andrej Doležal (Sme rodina) Jaroslava Greguša. Jeho úlohou bude zastupovanie záujmov spomenutého regiónu v otázke cestnej infraštruktúry.

„Veľmi sa na nám tento inštitút splnomocnencov osvedčil, koniec koncov máme splnomocnenca aj na Kysuciach, kde týmto spôsobom akceleruje príprava D3,“ povedal Doležal a doplnil, že ministerstvo sa rozhodlo vyčleniť finančné prostriedky na štúdiu uskutočniteľnosti, ktorá by mala ukázať, či sa bude výstavba týkať diaľnice alebo rýchlostnej cesty.

Poslanec Národnej rady SR Miloš Svrček (Sme rodina), ktorý je rodákom z Michaloviec, považuje otázku diaľnice na východ za jednu z priorít. Podľa jeho slov netreba zabúdať, že Zemplín má 450.000 obyvateľov, čo z neho robí veľký región. „Som veľmi rád, že táto debata, ktorá prebehla na pôde ministerstva dopravy a výstavby, bola veľmi konštruktívna a dohodli sme sa na ďalšej spolupráci s rezortom dopravy, ako aj s občianskym združením Diaľnica na Zemplín. Verím, že budeme v najbližšom čase prinášať len pozitívne správy,“ povedal Svrček. 

Splnomocnenec Greguš je zároveň členom občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín, ktoré sa snaží presadiť výstavbu diaľnice na východ, a tým pomôcť v boji s nezamestnanosťou, odlivom mladých ľudí na západ a prilákať investorov. Predseda združenia Peter Báthory verí, že menovanie splnomocnenca je historický okamih, ktorý môže pomôcť pri budovaní diaľnice na Zemplín.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button