Cestná doprava

Výhodný nákup v spoločnosti WESOB

Výhodný nákup v spoločnosti WESOB. WECON je značka prípojných vozidiel, ktoré sa vyrábajú v rodinnej firme v Nemecku a v poľskom závode WESOB Sp. o.o. v meste Strumień v blízkosti severozápadného Slovenska. Na našom území túto značku zastupuje Ing. Milan Borský, manažér predaja značky WECON, so sídlom v Košiciach.

WESOB, výrobca prívesov, nadstavieb pre nákladné automobily a výmenných kontajnerov, ponúka klientom predovšetkým spoľahlivosť výrobkov a pokročilé konštrukčné riešenia. Realizuje aj individuálne riešenia pre intermodálnu dopravu. „Na slovenskom trhu sú populárne plachtové nadstavby na šasi úžitkových vozidiel a tandemové súpravy. Spolupracujeme s viacerými univerzálnymi predajno-servisnými subjektmi, u ktorých možno nadstavby a prípojné vozidlá WECON servisovať či opravovať po poistných udalostiach,“ hovorí Ing. Milan Borský, manažér predaja značky WECON pre SK.

S podporou pokrokových technológií

Spoločnosť WESOB Sp. o.o. bola založená v roku 1996 v meste Strumień na juhu Poľska a má rozlohu 63 500 m2, z toho zhruba 6 500 m2 pokrývajú montážne haly a kancelárske priestory. V procese výroby využívajú pokrokové technológie a komponenty od renomovaných dodávateľov. „Pracovný tím tvorí skupina mladých inžinierov, ktorým vďačíme za mnoho kreatívnych a inovatívnych riešení. Pomocou pokročilých projekčných systémov navrhovania, ktoré sú podporované počítačovou technikou Computer-Aided Technologies (CAx), naši konštruktéri neustále naše výrobky zdokonaľujú,“ dodáva p. Borský.

WESOB sa ako popredný výrobca kontajnerov BDF, pevných nadstavieb a taktiež špeciálnych riešení zameriava na kontinuálny vývoj a priebežne rozširuje sortiment výrobkov, ktorých produkcia stabilne rastie. „Usilujeme sa o to, aby sme boli z hľadiska technológie vždy o niekoľko krokov pred konkurenciou. Naše výrobky môžete vidieť na cestách v celej Európe. Spolu so spoločnosťou WECON sa prezentujeme na prestížnych medzinárodných veľtrhoch, akým je napríklad veľtrh IAA v Hannoveri. Tu nás navštívilo množstvo klientov a návštevníkov aj zo Slovenska. Tento rok nás nájdete aj na veľtrhu Transport Logistic v Mníchove, a to 9. až 12. mája,“ informuje p. Borský.

Pre slovenských dopravcov

Návesy, nadstavby a tandemové súpravy značky WECON si obľúbili aj slovenskí a českí dopravcovia, ktorí oceňujú veľmi dobrý pomer medzi cenou a kvalitou produkcie WESOB. Na Slovensku patria k najžiadanejším tandemové súpravy a prívesy. Nadstavby a prívesy majú nízkopodlažný rám z vysokokvalitnej žiarovo pozinkovanej ocele, nárazníky pre palety so systémom viacbodového zaistenia nákladu SAFETY-LOCK, rohové antikorózne stĺpy chránené antikoróznym práškovým lakovaním KTL, či stredové stĺpy na posuvnom vozíku.

Predná stena je vyrobená z pozinkovaných oceľových kaziet s tepelne striekaným práškovým nástrekom, vo vnútri zosilnená preglejkou. K dispozícii sú strechy: pevná, posuvná, presúvacia + zdvíhacia strecha a stála strecha z pevnej ocele. Mechanický systém strešného zdvíhadla vysokej kvality so samosvorným ovládaním je originálnym riešením WESOB. Súčasťou výbavy sú celohliníkové dvojkrídlové dvere typu SANDWICH alebo jednokrídlové dvere s plachtou. Celá inštalácia je v súlade s normou EN 12642 kód XL pre bezpečný transport tovaru. Podlaha je vyrobená z impregnovanej preglejky s vodotesným protišmykovým povrchom.

Výhodný nákup v spoločnosti WESOB

Bočné steny v skriňovej verzii sú vyplnené Aluwood doskami s hrúbkou 17 alebo 20 mm a veľmi ľahkými a odolnými výplňami FerroFoam. Zadný portál je zakončený dverami alebo hliníkovou roletou. Typ ZS 780 SG-B má hliníkové bočnice s prackami (môžu byť prepravované bez bočníc). Ťažké súpravy majú nízkopodlažný rám z vysokopevnostnej ocele. Podlaha je vyrobená z vodovzdornej impregnovanej preglejky s protišmykovým povrchom a prispôsobená na prácu s vysokozdvižným vozíkom s tlakom 5 460 kg na nápravu vozidla. Dostupné sú s plne hliníkovými dvojkrídlovými dverami typu SANDWICH alebo s hliníkovými jednokrídlovými dverami s plachtou a uhlom otvorenia 270°.

Tandemový set má zhodné technológie, doplnené multipoint viazacím bezpečnostným zámkom nákladu SAFETY-LOCK. Vďaka spolupráci s WECON GmbH je WESOB popredným európskym výrobcom prípojných vozidiel, nadstavieb a výmenných kontajnerov, ktorý poskytuje na svoje produkty dvojročnú záruku. Kvalitu produkcie potvrdzujú certifikáty „bezpečný náklad“ v zhode s požiadavkami normy EN 12642 CODE XL, týkajúce sa bezpečnej prepravy tovaru, a certifikácia Daimler 9.5.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button