Cestná doprava

VW Slovakia plánuje ďalšie investície

VW Slovakia plánuje ďalšie investície. Bratislavská automobilka Volkswagen Slovakia ďalšie investície vo výške viac ako 500 miliónov eur.

Po aktuálnej investícii 400 – 500 miliónov eur do prípravy výroby prémiových modelov Škoda Superb a Volkswagen Passat plánuje bratislavská automobilka Volkswagen Slovakia ďalšie investície vo výške viac ako 500 miliónov eur. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda predstavenstva spoločnosti Oliver Grünberg. Bližšie podrobnosti však neuviedol.

„Ako spoločnosť sme si zaslúžili dôveru koncernu a v tejto súvislosti padli rozhodnutia o pridelení ďalších projektov,“ povedal Grünberg. Spresniť výšku investície ani to, ktorých typov vozidiel sa bude investícia týkať, zatiaľ nechcel. „Bude to viac ako 500 miliónov eur,“ dodal.

VW Slovakia plánuje ďalšie investície

Bratislavský Volkswagen Slovakia v minulom roku investoval do prípravy výroby nových typov vozidiel 100 miliónov eur a v tomto aj v budúcom roku budú investície ešte vyššie. V týchto dvoch rokoch by mala spoločnosť realizovať prevažnú časť investícií na prípravu výroby modelov Passat a Superb.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button