Cestná doprava

Vodičov na Južnej triede v Košiciach čakajú obmedzenia

Od stredy dôjde postupne k dopravným obmedzeniam na Južnej triede v Košiciach, dôvodom je súvislá oprava cesty a obrubníkov.

Obmedzenia pre vodičov v úseku 300 metrov od ústia Panelovej ulice po križovatku s Rastislavovou majú trvať do 2. októbra. Náklady na opravu predstavujú takmer 154 000 eur. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

„V rámci prvej etapy sa do 20. septembra uskutoční oprava ľavého jazdného pruhu. Pre práce na ceste bude dočasne znížená maximálna povolená rýchlosť a uzavrie sa ľavý jazdný pruh. Z tohto dôvodu nebude možné na svetelnej križovatke pri Rybe odbočiť doľava na Jantárovú ulicu,“ uvádza magistrát s tým, že vodiči, ktorí tam budú chcieť odbočiť, musia pokračovať po Južnej triede a otočiť sa pri hoteli a v opačnom smere sa po tejto ulici dostanú na spomínanú križovatku.

S druhou etapou rekonštrukcie tohto úseku začnú 21. septembra. V rámci nej budú opravovať pravý jazdný pruh. Rovnako bude na ceste znížená maximálna povolená rýchlosť. Na svetelnej križovatke pri Rybe nebude možné odbočiť doprava na Rastislavovu ulicu. „Vodiči tak môžu urobiť až o 350 metrov ďalej, keď sa na Rastislavovu ulicu dostanú po odbočení doprava cez Holubyho ulicu,“ dodáva mesto.

Predpokladané náklady na súvislú opravu 4320 metrov štvorcových cesty by mali predstavovať 153 748 eur, financované budú z rozpočtu mesta Košice.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button