Cestná doprava

Víťaz tendra na dostavbu križovatky D1/D4 je už známy

Víťaz tendra na dostavbu križovatky D1/D4 je už známy. Víťazom tendra na dostavbu križovatky D1/D4 je poľská firma Budimex.

Informoval o tom minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) na sociálnej sieti s tým, že momentálne plynie lehota na možné podanie námietok. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podľa ministra dopravy v piatok ukončila vyhodnocovanie ponúk na dostavbu križovatky D1/D4. „Úspešným uchádzačom je poľská firma Budimex. Momentálne plynie lehota na možné podanie námietok, preto v tejto chvíli nemôžeme poskytovať žiadne bližšie informácie,“ skonštatoval Doležal. Križovatka D1/D4 je významná aj z pohľadu nultého bratislavského obchvatu D4/R7.

Víťaz tendra na dostavbu križovatky D1/D4 je už známy

Diaľničiari 3. septembra 2021 zaslali do európskeho vestníka oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania k zákazke na stavebné práce pre stavbu D1 Bratislava – Triblavina, rozšírenie. Rekonštrukciu diaľnice D1 treba na zabezpečenie križovania s diaľnicou D4. Hodnotu zákazky NDS odhadla na vyše 127 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Rekonštrukcia D1 bude pozostávať z prevedenia dopravy zo súčasnej diaľnice na obchádzkové trasy po vetvách budúcej križovatky D1/D4, následnej kompletnej výmeny vozovky D1 vrátane zdvihu nivelety, výstavby nových mostov, ako aj dokončenia križovatkových vetiev križovatky D1/D4 vedúcich popod D1.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button