Cestná doprava

Viacero mostov na Zemplíne čaká v tomto roku kompletná rekonštrukcia

Rekonštrukciu viacerých mostov, ktorými prechádzajú cesty 1. triedy, realizuje v tomto období Slovenská správa ciest (SSC) na území Zemplína.

Do konca tohto roku plánuje obnoviť mostné objekty vo Vranove nad Topľou, Michalovciach a Snine. Ako TASR informovala hovorkyňa SSC Iveta Fedorová, prebiehajúca modernizácia mostného objektu, ktorý prechádza v meste Vranov nad Topľou ponad rieku Topľa, si vyžiada približne 525.000 eur.
      
Spomínanú cestnú stavbu čaká kompletná rekonštrukcia, v rámci ktorej sa most zároveň postupne rozšíri. „V tejto súvislosti bude v jeho blízkosti vybudovaná nová lávka pre peších,“ vysvetlila Fedorová s tým, že aj keď je finalizácia projektu naplánovaná na máj 2013, stavebné práce ukončia zrejme ešte v tomto roku. K ďalším mostným objektom, ktoré sú v súčasnosti rekonštruované na území Zemplína, patrí poškodený nadjazd v meste Michalovce. Náklady tejto investície vyčíslila Fedorová na vyše 2,14 milióna eur. Obnovu spomínaného nadjazdu, ako aj ciest v jeho blízkosti plánujú ukončiť ešte v tomto roku. 
      
Stavebné práce zamerané na revitalizáciu poškodeného mosta, ktorý prechádza v Snine ponad rieku Cirocha, odštartujú podľa slov hovorkyne SSC pravdepodobne v júni tohto roka. „Momentálne na túto akciu prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby,“ podotkla s tým, že v rámci modernizácie tejto cestnej stavby dôjde postupne k rekonštrukcii jej spodnej a vrchnej časti, ako i výmene poškodených mostných nosníkov. “Most v Snine by mohol byť pre motoristov následne sprejazdnený do konca tohto roka. Finančné náklady stavby budú známe až po ukončení procesu verejného obstarávania,“ uzavrela Fedorová.
 

Prečítajte si aj

Back to top button