Cestná doprava

V pondelok sa začne rekonštrukcia električkovej trate v Rači

Podľa plánu Dopravného podniku Bratislava (DPB) by rekonštrukcia električkovej trate medzi zastávkami Cintorín Rača a Púchovská v mestskej časti Rača mala začať v pondelok (15.6.). 

„Dôvodom rekonštrukcie je odstránenie havarijného stavu, zvýšenie prejazdovej rýchlosti električiek a zníženie hlučnosti trate v zlom technickom stave,“ informoval vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Matej Michlík.

Linku 3 skrátia po zastávku Cintorín Rača, kde bude možný prestup na autobusové linky 52, 56 a 65, ktoré obslúžia zvyšnú časť trasy električiek v oblasti zastávok Záhumenice, Drevona; Závadská; Púchovská; Tbiliská a Komisárky. „V rámci zmien bude interval linky 3 posilnený v rannej špičke na každé štyri minúty, čím sa zlepší aj dopravná obslužnosť Petržalky. Po zvyšok dňa bude linka 3 premávať v intervale päť minút a vo večerných hodinách a cez víkendy v 7,5-minútovom intervale,“ uviedol Michlík. Dodal, že všetky poradia linky budú obsluhované nízkopodlažnými obojsmernými električkami, pretože obidve konečné zastávky nie sú vybavené obratiskami.

Posilová linka 7 premávajúca v časoch dopravných špičiek bude z Hlavnej stanice skrátená po ŽST Vinohrady. DPB zdôrazňuje odporúčanie pre cestujúcich spojmi Slovak Lines, aby k prestupu na električky využili práve zastávku ŽST Vinohrady, na ktorej je potrebný peší presun len niekoľko metrov, a na ktorej budú začínať prázdne električky linky 7.

„V rámci rekonštrukcie príde aj k oprave zastávkového prístrešku Záhumenice, Drevona a cestných prejazdov cez električkovú trať,“ dodal Michlík s tým, že pokiaľ by DPB k rekonštrukcii v blízkom čase nepristúpil, hrozilo kvôli technickému stavu trate úplné prerušenie premávky električiek v úseku Vozovňa Krasňany – Komisárky.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button