Cestná doprava

V Pieninskom národnom parku zmodernizovali 21 kilometrov ciest

Cestné spojenie Pieninských národných parkov prešlo druhou etapou modernizácie a opravy ciest druhej triedy, ktoré spájajú Slovenskú Ves so Spišskou Starou Vsou a Haligovce so Spišskou Starou Vsou.

Celková dĺžka dvoch opravovaných úsekov je 21 kilometrov. Stavbu za 3,4 milióna eur zrealizovala pre Prešovský samosprávny kraj spoločnosť Eurovia SK.

„Stavebné práce v Pieninskom národnom parku zahŕňali rekonštrukciu šiestich mostov, 18 priepustov, dvoch zosuvov a stabilizáciu ciest. Celkovo boli zrealizované práce na siedmich stavebných objektoch. K zvýšeniu bezpečnosti cestnej komunikácie prispeje nové zvislé a vodorovné dopravné značenie, smerové koly, zvodidlá a bezpečnostné elementy na priechode pre chodcov v obci Červený Kláštor,“ uviedla PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková.

Stavba bola realizovaná v katastroch obcí Haligovce, Lechnica, Červený Kláštor, Majere, Spišská Stará Ves, Slovenská Ves, Spišské Hanušovce a Matiašovce. Rekonštrukcia ciest v najmenšom národnom parku na Slovensku prebiehala od polovice minulého roka.

„Návštevníci prichádzajúci z celého Slovenska i zahraničia môžu už počas aktuálnej turistickej sezóny jazdiť po modernej a bezpečnej vozovke, ktorá im bude slúžiť niekoľko ďalších rokov, dodala Tančáková.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button