Cestná doprava

V Krásne nad Kysucou obnovujú 12 autobusových zastávok

Obnova 12 autobusových zastávok v Krásne nad Kysucou a podpora integrovanej dopravy v regióne je cieľom projektu mesta, do ktorého zatiaľ investovalo zhruba 100.000 eur. Podľa primátora Krásna nad Kysucou Jozefa Grapu sa mesto chce uchádzať aj o finančné prostriedky z európskych fondov. „Sme dopravným uzlom, veď zastávkou na Rázcestí prejde podľa sčítania spoločnosti SAD Žilina mesačne 20.000 ľudí,“ vysvetlil Grapa.

Obnovené autobusové zastávky sú podľa neho označené názvami, farbami a logom mesta. „Chceme, aby boli moderné a zodpovedali 21. storočiu. Majú vitríny na cestovný poriadok a oznamy, chceme ich využiť aj na propagáciu akcií. Budú v nich aj mapy turistických chodníkov a cyklochodníkov,“ povedal primátor Krásna nad Kysucou.
      
Pripomenul, že mesto už pred dvomi rokmi zaviedlo pilotný projekt. „Konkrétne ide o zvážanie ľudí z Bystrickej doliny či z Oščadnice. Tento projekt je dôkazom, že keď ľudia majú rýchle a pohodlné spojenie, radi ho využívajú a presadnú z áut do autobusov a vlakov. Vedia, že do Kysuckého Nového Mesta alebo Žiliny sa dostanú načas. Veď vlaky majú možno minútové meškanie, ale pri ceste autom v našom regióne nikdy nevedia, koľko času strávia v zápchach,“ podotkol Grapa.

Prečítajte si aj

Back to top button