Cestná doprava

V banskobystrickej MHD pribudnú USB nabíjačky a WiFi

Vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Banskej Bystrici pribudnú USB nabíjačky či WiFi pripojenie na internet. Od nedele (9. 1.) navyše dochádza i k zmenám v cestovnom poriadku, ktoré ovplyvnia viaceré trolejbusové a autobusové linky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Dominika Adamovičová.

V rámci zmien sa v banskobystrickej MHD mení aj systém nastupovania, počas januára pribudnú vo vozidlách snímače dopravných kariet pri všetkých dverách vozidiel. Cestujúci si tak budú môcť zakúpiť lístok bezhotovostne priložením karty bez možnosti jeho tlače, čo má prispieť k rýchlejšiemu aj ekologickejšiemu cestovaniu. Výnimkou ostanú predné dvere, kde bude umiestnený snímač s tlačiarňou určený pre cestujúcich platiacich v hotovosti.

Od nedele začne v Banskej Bystrici platiť i nový cestovný poriadok. Zmeny sa dotknú trolejbusových liniek č. 2, 6 a 8 prevádzkovaných Dopravným podnikom mesta Banská Bystrica. Nový cestovný poriadok ovplyvní aj autobusové linky č. 21, 22, 23, 24, 25, 28, 29, 33, 34, 41, 43, 80, 90, 97 a 100, ktoré prevádzkuje SAD Zvolen.

„K redukcii došlo najmä na autobusových spojoch, ktoré sú súbežné s trolejbusovými, respektíve prímestskými. Ďalej na spojoch, ktoré po sebe nasledovali v krátkych intervaloch a neboli využívané. U niektorých, najmä víkendových spojov, bola zrušená konečná zastávka na parkovisku Mičinská, respektíve bola vynechaná zachádzka zo železničnej stanice na autobusovú,“ priblížila vedúca oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí Mestského úradu v Banskej Bystrici Renáta Hláčiková.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button