Cestná doprava

Tender na nízkopodlažné dieslové autobusy pre DPB má víťaza

Dopravný podnik Bratislava (DPB) plánuje uzavrieť kontrakt na nákup nízkopodlažných krátkych autobusov s dieselovým pohonom, spĺňajúcich najvyššiu emisnú normu. Dopravca to oznámil po vyhodnotení verejnej súťaže, v ktorej uspela spoločnosť SOR Libchavy s cenovou ponukou vo výške 19.080.000 eur bez DPH.

Tender vyhlásil DPB v auguste, predpokladaná hodnota zákazky na nákup 80 vozidiel bola 22 miliónov eur bez DPH. „Kvalitatívnymi kritériami boli prevádzkové náklady a prvýkrát i chladiaci výkon klimatizácie pre cestujúcich a objem kompresora klimatizácie. Ponuku predložili štyria uchádzači,“ informoval hovorca DPB Martin Chlebovec.

„Nové nízkopodlažné, klimatizované vozidlá budú vybavené modernými informačnými a bezpečnostnými systémami,“ dodal hovorca o akvizícii, ktorá má modernizovať vozový park a nahradiť 12- až 14-ročné autobusy. Obmena bude postupná, nové autobusy budú prichádzať v závislosti od disponibilných finančných prostriedkov, plynúcich z úverov a zdrojov hlavného mesta. K podpisu rámcovej zmluvy pristúpi DPB po uplynutí lehôt zo zákona o verejnom obstarávaní.

DPB plánuje obstarať aj vozidlá ďalších typov pohonov, na konci júla avizoval tendre na elektrobusy i vozidlá na plyn či vodík. Výsledok súťaží má byť podkladom pre uchádzanie sa o finančné zdroje z eurofondových programov, štrukturálnych fondov alebo iných prostriedkov určených na obdobné nákupy vozidiel.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button