Cestná doprava

Stavba obchvatu BB je v polovici, ukončená má byť v júli 2012

Zhruba v polovici je v súčasnosti výstavba 5,6-kilometrového úseku rýchlostnej komunikácie R1 – severný obchvat Banskej Bystrice.

TASR to v rámci dňa otvorených dverí na stavbe povedal projektový manažér dodávateľskej spoločnosti Granvia Marián Kmeť. “K dnešnému dňu máme ukončené všetky položky inžinierskych sieti, čo je asi 180 objektov,“ povedal TASR Kmeť. „Tak isto sme už ukončili výstavbu 17 z 24 mostných objektov,“ dodal. Ukončená je tiež výstavba miestnych komunikácii.
      
Keďže stavba by mala byť ukončená v júli 2012, stavbárov okrem siedmich mostov ešte čaká výstavba protihlukových stien z hliníka v dĺžke asi 2,5 kilometra a pokládka asfaltu. Podľa hovorkyne Granvia Lenky Kubejovej severný obchvat Banskej Bystrice je súčasťou prvého PPP projektu výstavby rýchlostnej cesty R1 medzi Nitrou a Banskou Bystricou, ktorá sa stavia v štyroch úsekoch v celkovej dĺžka asi 52 kilometrov. Tri úseky medzi Nitrou a Tekovskými Nemcami o dĺžke približne 46 kilometrov by mali byť odovzdané 28. septembra 2011.
 

Prečítajte si aj

Back to top button